Tuulilasi

Lehti kehui Tesla Model S:n maasta taivaisiin – nyt ei enää suosittele


Yhdysvaltalainen Consumer Reports on vetänyt suosituksensa takaisin Tesla Model S:n hankkimisesta sen lukuisten luotettavuusongelmien takia.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors

Aiemmin tänä vuonna Tesla Model S rikkoi Consumer Reportsin koeajojen pisteytystaulukon, koska auto oli liian hyvä lehden 100-pisteiselle taulukolle. Consumer Reports tekee kuluttajatutkimuksia, ja antaa suosituksia erilaisille tuotteille, kuten autoille.

Tehtyään kuluttajakyselyn nykyisille Teslan omistajille, Consumer Reports on vetänyt suosituksensa takaisin kyseiseltä automallilta. Kyselyyn osallistui 1 400 Tesla-omistajaa. Consumer Reports laski Tesla Model S:n luotettavuutta ennustavan arvosanan tasolle ”keskimääräistä huonompi”.

Syynä arvosanan laskulle ovat omistajien lukuisat valitukset erilaisista luotettavuusongelmista, kuten ongelmista voimalinjassa, akustossa, latauslaitteistossa ja kosketusnäytössä, kertoo LA Times.

CR:n asiantuntijan mukaan vanhemmissa Model S-malleissa saatetaan joutua vaihtamaan sähkömoottori tai latausjärjestelmä ei suostu lataamaan akkuja lainkaan. Uudemmissa autoissa ongelmia on ollut kattoikkunan ja ovenkahvojen kanssa.

Yhdysvaltalaislehden sanomisilla on myös vaikutusvaltaa, sillä Teslan osake laski uutisen myötä melkein kymmenen prosenttia. CR:n asiantuntijat ennustavat myös mahdollisia ongelmia Teslan tulevaisuudelle, jos nykyisiä luotettavuusongelmia ei saada nopeasti kuriin.

Toisaalta Teslan asiakkaat arvostelivat merkin huoltopalvelut maailman parhaimmaksi. Omistajat kehuvat korjauksien tapahtuvan nopeasti ja asiakaspalvelun olevan erinomaista. Monet ongelmista pystytään myös päivittämään nopeasti ohjelmistopäivityksellä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 21.10.2015