Tuulilasi

Lehti: BMW suunnittelee paluuta Le Mansiin vetyautoilla vuodeksi 2018

Lehti: BMW suunnittelee paluuta Le Mansiin vetyautoilla vuodeksi 2018
Brittilehti Autocar on saanut vihiä, että BMW käyttäisi LMP1-kilpasarjaa näyteikkunana vetyautoteknologialle.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW Motorsport

Idea on melko radikaali, mutta syyt sen takana ovat selvät. BMW on pitkään harkinnut paluuta Le Mansin 24-tunnin ajoihin. Hybriditeknologiaan he eivät halua lähteä kilpasille, koska muut ovat huomattavasti edellä.

Sen sijaan BMW on lyöttäytynyt yhteen Toyotan kanssa kehittääkseen polttokennoteknologiaa vetyautoja varten. BMW:n omat vetyautot olisivat tarjolla vuoden 2020 tienoilla.

Vetykäyttöistä kilpa-autoa käytettäisiin teknologisena mainostauluna, joka kasvattaisi luottamusta polttokennoteknologiaan, kerrotaan Autocarissa.

Näillä näkyvin BMW:n polttokennoautot asettuisivat i-brändin alaisuuteen, eikä suinkaan omaksi alabrändikseen. Kilpapuolella ehdolla ovat joko LMP1-kategoria tai vapaampi Garage 56, jossa mm. Nissanin Deltawing on kilpaillut.

BMW kilpaili edellisen kerran Le Mansissa vuonna 1999, jolloin merkki voitti myös kyseisen kisan. On tosin muistettava, että tiedot BMW:n osallistumisesta Le Mansiin ovat vielä tässä vaiheessa vain huhuja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 11.6.2015
Kommentoi »