Tuulilasi

Lehti: Audi tekee pienen Q1 SUV:in


Audin Q-perheen pienin jäsen Q1 SUV on Auto Expressin mukaan saanut tuotannolleen vihreää valoa Audin johtokunnalta.
Kuvat Audi

Q1:n tuotanto alkanee parin vuoden sisällä, todennäköisesti se tulee markkinoille vuonna 2020 tai 2021.

Toisin kuin kilpailijat BMW ja Mercedes, Audilla on halua tarjota premium-malleja myös alhaisempaan hintaan. Jo nyt sillä on myynnissä A1 supermini, joka tuli markkinoille vuonna 2010. Se on ollut koko ajan yksi Audin myydyimmistä malleista Euroopassa noin 100 000 kappaleen vuotuisella myynnillä.

“Emme voi kiistää sitä, että SUV:t ovat nyt erittäin trendikkäitä. Kyse on siitä, kuinka syvälle tähän segmenttiin me haluamme mennä. Tuotantoportfoliomme tulevaisuus on kiinni bisnesmahdollisuuksista. Mutta ei pidä ihmetellä, jos Q1 nähdään 2-3 vuoden sisällä, sillä me pyrimme aina reagoimaan nopeasti markkinatilanteeseen”, sanoi Audin myynti- ja markkinointijohtaja Bram Schot.

Q1 tultaneen tekemään VW Groupin pienimälle MQB-alustalle, jolle on tehty esimerkiksi Seat Ibiza ja VW Polo. Näin ollen moottoreiksi tullevat uusimman sukupolven polttomoottorit, 1,0-litrainen bensiiniturbo, voimakkaampi 1,5-litrainen ja 1,6-litrainen diesel. Kun Q1 on tuotantovaiheessa, on Audin mieto hybriditeknologiakin jo niin pitkällä, että voimme odottaa autoon myös tätä vaihtoehtoa.

Julkaistu: 20.3.2018