Tuulilasi

Legendaariselta studiolta pilariton lasikattoinen sähköauto


Giugarion suunnittelemista autoista tulee ehkä päällimmäisenä mieleen Alfa Romeo Brera tai VW Golfin ensimmäinen sukupolvi. Suunnittelustudion tuorein luomus on kuitenkin jotain ihan muuta.
Kuvat Giugario

Uusi auto on täyssähköinen Sibylla EV, jossa on lokinsiipiovet sekä liikuteltava tuulilasi/lasikatto. Yhteistyössä kiinalaisen energiayrityksen kanssa tehty luksusauto on nelipaikkainen ja täyssähköinen, se on nimetty myyttisen antiikin hahmon Sibyllan mukaan, joka osasi ennustaa tulevaisuutta. Nimi on myös kunnianosoitus Giorgetto Giugarion äidille Maria Sibillalle.

Auton ulkonäkö herättää huomion. Matkustamon peittää pilariton katto, joka liukuu pois tieltä, kun matkustaja haluaa sisään autoon. Autolla on pituutta viisi metriä ja korkeutta vain 1,48 metriä, mikä tekee siitä virtaviivaisen.

Ohjauspyörä on saanut inspiraationsa ilmailun puolelta, leveänäyttöinen tietoviihdejärjestelmä käsittää koko kojelaudan leveyden. Takapenkillä on omat tietoviihdejärjestelmät sekä nojatuolin kaltaiset istuimet.  Akkujen sijoittelun ansiosta lattia on täysin litteä. Kattoa voi avata liu’uttamalla, jos haluaa hiukan avoautotunnelmaa.

Pellin alla on nelivetoinen kahden sähkömoottorin voimalinja. Mitään tietoja ei ole kerrottu, mutta Car Advicen mukaan akuston koko olisi 75 kWh.

Auto esitellään Geneven autonäyttelyssä, joka alkaa ensi viikolla.

Julkaistu: 3.3.2018