Apu

Leffasyksy 2020: Tove Janssonin etsikkoaika, Hannu Karpon legenda vai Reindeerspottingin 10 vuotta odotettu jatko-osa? – Tästä 47+ vinkkiä joka lähtöön

Leffasyksy 2020: Tove Janssonin etsikkoaika, Hannu Karpon legenda vai Reindeerspottingin 10 vuotta odotettu jatko-osa? – Tästä 47+ vinkkiä joka lähtöön
Paljon kotimaista, kauhallinen intensiivistä draamaa ja ripaus romantiikkaa. Syksyn elokuvatarjonta yllättää monipuolisuudellaan – koronasta huolimatta.

Nainen Muumien takana

Syksyn odotetuin kotimainen uutuus on Zaida Bergrothin ohjaama Tove. Luvassa ei ole kehdosta hautaan kulkeva elämäkerta, vaan Tove Janssonin taiteellisen ja henkilökohtaisen kehityksen etsikkovaiheeseen keskittyvä draama.

Eeva Putron käsikirjoittama elokuva ajoittuu vuosiin 1943–1956. Ajanjaksolla taidemaalarina aloittanut Jansson kirjoitti ensimmäiset Muumi-kirjansa ja sarjakuvansa, joista ajan mittaan tuli hänen päätyönsä. Samaan aikaan hän etsi rohkeasti identiteettiään rakkaudessa.

Jansson seurusteli pitkään kansanedustaja Atos Wirtasen kanssa ja harkitsi vakavasti avioliittoakin, vaikka pelkäsi sen uhkaavan taiteellista uraansa. Kaikki muuttui, kun hän vuonna 1946 rakastui tulisesti teatteriohjaaja Vivica Bandleriin. Vuonna 1956 hän viimein tutustui tulevaan elämänkumppaniinsa ja työtoveriinsa Tuulikki Pietilään.

Elokuvassa Tove Janssonia tulkitsee Alma Pöysti, Vivica Bandleria Krista Kosonen ja Atos Wirtasta ruotsalainen Shanti Roney.

Ensi-ilta 2.10.

Alma Pöysti tulkitsee Tove Janssonia Zaida Bergrothin ohjaamassa elokuvassa Tove.

Kotimaiset

1. Syksyn jälkeen saapuu kevät

Suomalaisen Annika Grofin kirjoittama ja ohjaama draama kertoo pakolaisuudesta ja kielletystä rakkaudesta 1940-luvun Lapinlahdella. Asta Sveholm esittää rajakarjalaista evakkona saapuvaa Annia, joka ryhtyy salasuhteeseen naimisissa olevan, sodassa vammautuneen tilanomistajan (Turkka Mastomäki) kanssa. Livvinkarjalaa ja suomea puhuvan elokuvan rooleissa nähdään myös Timo Lavikainen, Sari Havas, Antti Raivio ja Antti Virmavirta.

Ensi-ilta 28.8.

2. Anerca –elämän hengitys

Arktisten kansojen elämäntapaa pitkään dokumentoineen Markku Lehmuskallion uutuus sukeltaa pohjoisella napapiirillä säilyneiden alkuperäiskansojen kulttuuriin ritualistisen musiikin ja tanssin kautta.

Ensi-ilta 28.8.

3. Muumipeikko ja pyrstötähti

Muumilaakson rauhaisaa elämää uhkaa pyrstötähden muodossa lähestyvä maailmanloppu. Tove Janssonin rakastettuun kirjaan pohjautuva suomalais-japanilais-hollantilainen piirroselokuva vuodelta 1992 palaa valkokankaalle Antti J. Jokisen johdolla teknisesti uudistettuna versiona. Myös elokuvan ääniroolit ja musiikki on tehty kokonaan uusiksi.

Ensi-ilta 4.9.

4. Aalto

Virpi Suutarin ohjaama dokumenttielokuva maamme merkittävimmästä arkkitehdistä yhdistää hienosti Alvar Aallon uran ja henkilökohtaisen elämän säikeet. Lukuisten rakkauskirjeiden kautta se nostaa Alvarin rinnalle sekä elämänkumppaneina että tasavertaisina työtovereina hänen molemmat puolisonsa, Ainon (naimisissa 1924–49) ja Elissan (naimisissa 1952–76). Samalla se tarjoaa oivan läpileikkauksen Aallon – tai pikemminkin Aaltojen – mittavasta elämäntyöstä.

Ensi-ilta 4.9.

5. Metsäjätti

Miika Nousiaisen romaaniin pohjautuvassa draamassa asettuvat vastakkain kuvitteellisen Törmälän kylän taloutta kannatteleva vaneritehdas ja sen työntekijöitä tehostamisen nimissä irtisanova metsäyhtiö. Jussi Vatanen esittää metsäyhtiössä työskentelevää Pasia, joka saapuu Helsingistä entiseen kotikyläänsä toteuttamaan pomonsa (Anu Sinisalo) määräämiä leikkauksia. Mukana Hannes Suominen ja Tommi Korpela. Ville Jankeri ohjasi.

Ensi-ilta 11.9.

Jussi Vatanen nähdään Metsäjätin pääosassa.

6. Lost Boys

Kymmenen vuotta sitten sai ensi-iltansa rovaniemeläisen huumejengin arkea kuvannut kohudokumentti Reindeerspotting – Pako joulumaasta. Sen keskeiset tekijät matkustivat silloin Thaimaahan ja Kambodžaan juhlimaan tapausta. Kolmesta miehestä vain ohjaaja Joonas Neuvonen palasi hengissä takaisin. Kymmenen vuotta tekeillä ollut Lost Boys on hänen yrityksensä selvittää, mitä reissulla tapahtui ja miksi. Tästä elokuvasta puhutaan vielä.

Ensi-ilta 25.9.

7. Karpo

Legendaarinen tv-toimittaja Hannu Karpo tuli lähes jokaiselle suomalaiselle tutuksi yli kahden vuosikymmenen ajan toimittamallaan Karpolla on asiaa -ohjelmalla. Yhteiskunnallisiin epäkohtiin suorasukaisesti puuttunut ja pienen ihmisen puolta pitänyt ohjelma oli monelle vääryyttä kokeneelle oikeuslaitostakin varmempi tuki ja turva. Ari Matikaisen ohjaama dokumenttielokuva kertoo sekä Karpon 50-vuotisesta urasta (johon kuului myös pesti Avun toimittajana) että sen aikana tapahtuneesta suomalaisen median muutoksesta.

Ensi-ilta 25.9.

Dokumenttielokuva Karpo paneutuu median murrokseen.

8. Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Onko Risto oikeasti jälleensyntynyt Vincent van Gogh? Kiperään kysymykseen etsitään vastausta Sinikka ja Tiina Nopolan kirjaan pohjautuvassa koko perheen elokuvassa, jonka on ohjannut Suomessa näyttelijänä ja Ruotsissa Tukholman kaupunginteatterin johtajana tunnettu Maria Sid. Ristoa ja Nelliä tulkitsevat toistamiseen Silmu Ståhlberg ja Lumi Kallio. Elokuvan aikuisrooleissa nähdään muiden muassa Minka Kuustonen, Jenni Kokander ja Eero Ritala.

Ensi-ilta 9.10.

9. Nimby

Suvaitsevaisten ihmisten suvaitsemattomuudelle irvailee Teemu Nikin ohjaama musta komedia, jonka nimi tulee englanninkielisestä sanonnasta not in my backyard eli ei minun takapihallani. Arvot ja niiden kannattajat törmäävät elokuvassa, jonka henkilöitä ovat lesbosuhteessa elävä nuoripari (Susanna Pukkila, Almila Bagiacik), toisen ryhmäseksiä harrastavat vanhemmat (Antti Reini, Mari Rantasila) sekä uskonnolliset kummit, uusnatseihin liittynyt ex-poikaystävä ja joukko pakolaisia.

Ensi-ilta 9.10.

Susanna Pukkila ja Almila Bagriacik tähdittävät Nimbya.

10. Peruna

Elokuvasyksyn ilopilleriksi saattaa osoittautua Pekko Pesosen kirjoittama ja Joona Tenan ohjaama komedia 1600-luvun Suomesta ja perunan läpimurrosta suomalaisten ruokapöytiin. Historiallisen epookin tavoittelun sijasta elokuva tekee riehakasta satiiria oman aikamme ilmiöistä. Joonas Nordman esittää startup-yrittäjää, joka päättää lanseerata uudenlaisen juureksen nauriita napsivalle kansalle. Mukana Kari Hietalahti, Kari Ketonen, Mimosa Willamo, Hannes Suominen, Antti Luusuaniemi ja Tommi Korpela.

Ensi-ilta 14.10.

11. Ensilumi

Suomeniranilaisen Hamy Ramezanin osin omaelämäkerrallinen esikoisohjaus kertoo suomalaisen pikkukaupungin vastaanottokeskuksessa vuosia eläneestä iranilaisperheestä, joka saa tiedon turvapaikkahakemuksensa hylkäyksestä. Perheen isää esittää Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlilla parhaana näyttelijänä palkittu ja kahdessa parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarilla palkitussa leffassa pääosaa esittänyt Shahab Hosseini.

Ensi-ilta 16.10.

12. Viimeiset

Lapin kesyttömässä kaivoskylässä kamppaillaan sekä rakkaudesta että maan rikkauksista. Virolaisen Veiko Ounpuun ohjaamassa arktisessa westernissä näyttelevät Laura Birn, Tommi Korpela, Samuli Edelmann ja Sulevi Peltola.

Ensi-ilta 27.11.

13. Tunturin tarina

Marko Röhrin ohjaama ja yhdessä Antti Tuurin kanssa kirjoittama elokuva jatkaa kotimaisten luontodokumenttien vaikuttavaa sarjaa.

Ensi-ilta 25.12.

Tunturin tarina on luontotrilogian päätöselokuva.

Toiminta & jännitys

14. The New Mutants

X-Men-elokuvien sarjan päätös saapuu valkokankaalle lähes kolme vuotta kestäneiden kuvausten ja uudelleenkuvausten jälkeen. Salaperäiseen laitokseen suljetuista nuorista mutanteista kertova leffa yhdistää kauhua ja supersankarielokuvaa. Nuorta näyttelijäkaartia vetävät Maisie Williams ja Anya Taylor-Joy. Mutantteja tutkivaa tohtoria esittää Alice Braga.

Ensi-ilta 4.9.

15. The King’s Man

Kahden Kingsman-elokuvan esiosa kertoo Britannian salaisen tiedustelupalvelun synnystä 1900-luvun alkupuolella. Komediallisessa toimintafantasiassa maailman pahimmat tyrannit ja rikolliset suunnittelevat tuottoisaa sotaa, jonka Ralph Fiennesin esittämä kreivi yrittää estää. Mukana Gemma Artenton, Daniel Brühl, Rhys Ifans ja Matthew Goode.

Ensi-ilta 18.9.

16. Wonder Woman 1984

Kassaennätyksiä kolme vuotta sitten rikkonut Wonder Woman oli ensimmäinen megaluokan supersankarileffa, jonka päähenkilö ja ohjaaja olivat naisia. Nyt sama parivaljakko, nimiroolia esittävä Gal Gadot ja ohjaaja Patty Jenkins, tuovat valkokankaalle odotetun jatko-osan, jonka tarina sijoittuu nimen ilmaisemaan vuoteen. Mukana Kristen Wiig, Chris Pine, Connie Nielsen ja Robin Wright.

Ensi-ilta 2.10.

17. Kuolema Niilillä

Egyptissä lomaileva Hercule Poirot tutkii Niilin risteilyllä tapahtuvaa nuoren perijättären murhaa. Kenneth Branagh, joka kolme vuotta sitten toi valkokankaalle uuden version Idän pikajunan arvoituksesta, palaa Agatha Christien maailmaan ja luonnollisesti myös Poirot’n rooliin. Mukana tähtien täyttämässä mysteerissä ovat Gal Gadot, Armie Hammer, Annette Bening sekä Rose Leslie.

Ensi-ilta 9.10.

18. Candyman

Urbaanilegendaa tutkiva taiteilija tulee herättäneeksi vanhan kirouksen. Rotukysymyksiä käsittelevän kauhuelokuvan on tuottanut ja osin kirjoittanut Jordan Peele, joka pari vuotta sitten voitti Oscarin arkipäivän rasismia käsittelevän kauhuelokuvansa Get Out käsikirjoituksesta.

Ensi-ilta 23.10.

Candymanissa kirous herää eloon.

19. Snake Eyes: G.I. Joe Origins

Sotilashahmojen lelusarjasta sarjakuviksi, tv-sarjoiksi ja elokuviksi laajentunut tuoteperhe laajenee taas yhdellä elokuvalla. Toimintapitoinen supersankariseikkailu kertoo Snake Eyes -nimisen hahmon syntytarinan.

Ensi-ilta 30.10.

20. Memories of Murder

Lähes kaikki maailman suurimmat elokuvapalkinnot tänä vuonna voittaneen Parasiten ohjaajan, eteläkorealaisen Bong Joon-hon ylistetty rikosdraama vuodelta 2003 saa vihdoin ensi-iltansa Suomessa. Tosipohjainen jännäri kertoo kahdesta sarjamurhaajaa jäljittävästä poliisista.

Ensi-ilta luultavasti lokakuussa.

21. Black Widow

Scarlett Johanssonin esittämä nimihenkilö on nähty lukuisissa Marvel Cinematic Universe -sarjan supersankariseikkailuissa, mutta nyt hän saa oman elokuvansa. Toimintafantasian muissa rooleissa nähdään Florence Pugh, Rachel Weisz ja Robert Downey Jr.

Ensi-ilta luultavasti lokakuussa.

Scarlett Johansson nähdään Black Widow’n pääosassa.

22. 007 No Time To Die

Jopa James Bond joutui keväällä väistymään maailmaa myllänneen koronaviruksen tieltä. Tällä kertaa Daniel Craigin viidettä ja koko sarjan 25. Bond-leffaa ei pysäytä enää mikään. Neljä vuotta tekeillä olleessa elokuvassa Bond joutuu keskeyttämään rauhaisat eläkepäivänsä Jamaikalla, kun vanha ystävä tarvitsee apua. Mukana Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rami Malek sekä Ana de Armas. Tunnarin esittää Billie Eilish.

Ensi-ilta 13.11.

Daniel Craigin esittämä James Bond keskeyttää eläkepäivänsä ja rientää auttamaan elokuvassa 007 No Time to Die.

23. Saint Maud

Psykologinen kauhuelokuva kertoo syvästi uskonnollisesta saattohoitajasta (Morfydd Clark), joka haluaa pelastaa potilaansa (Jennifer Ehle) sielun keinolla millä hyvänsä. Englantilaisen Rose Glassin esikoisohjaus on kerännyt kotimaassaan runsaasti kiitosta.

Ensi-ilta 20.11.

24. Dyyni

Frank Herbertin legendaarinen tieteisromaani vuodelta 1965 on yritetty sovittaa valkokankaalle useasti, mutta valmiiksi elokuvaksi on yltänyt vain David Lynchin 1984 ohjaama fiasko. Nyt asialla on Sicarion, Arrivalin ja Blade Runner 2049:n ohjaajana mainetta niittänyt Denis Villeneuve. Kahteen osaan jaetun elokuvan ykkösosassa näyttelevät muiden muassa Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Javier Bardem ja Charlotte Rampling.

Ensi-ilta 25.12.

Dyyni pohjaa tieteisromaaniin vuodelta 1965.

Draama

25. Koesoitto

Useasti palkittu Nina Hoss esittää tinkimätöntä viulunsoiton opettajaa, joka laiminlyö oman perheensä valmentaessaan lahjakasta nuorta oppilastaan. Intensiivisen saksalaisdraaman ohjasi Ina Weisse.

Ensi-ilta 4.9.

Koesoitossa viulusoiton opettajaa näyttelee Nina Hoss.

26. Wendy

Kuvallisesti komea ja rosoisen runollinen Peter Pan -muunnelma vie meidät saarelle, jossa lapset eivät koskaan kasva aikuisiksi. Huikeat lapsinäyttelijät lumoavat alkuvoimaisessa fantasiassa, joka on amerikkalaisen Benh Zeitlinin ensimmäinen ohjaustyö sitten neljä Oscar-ehdokkuutta keränneen esikoisleffan Beasts of the Southern Wild.

Ensi-ilta 25.9.

27. Kohti ääretöntä

Ruotsalainen Roy Andersson tunnetaan vähäeleisen pelkistetyistä, mustaa huumoria ja filosofisia oivalluksia pursuavista elokuvistaan, kuten Toisen kerroksen lauluja ja Sinä elävä. Hänen Venetsian elokuvajuhlilla parhaasta ohjauksesta palkittu uutuutensa katselee ihmiselon ihanuutta ja kurjuutta piirun verran edeltäjiään lempeämmin.

Ensi-ilta 9.10.

28. Undine – aallotar

Arkirealismi ja sadunomainen mytologia kohtaavat saksalaisen Christian Petzoldin (Barbara, Transit) ohjaamassa romanttisessa draamassa. Nykypäivän Berliiniin sijoittuvan elokuvan päähenkilö (Paula Beer) osoittautuu muinaisista taruista tutuksi aallottareksi, jonka on surmattava uskottomaksi osoittautuva rakastajansa.

Ensi-ilta 14.10.

29. Let Him Go

Poikansa kuolemasta toipuva aviopari (Kevin Cost-ner, Diane Lane) lähtee etsimään pojanpoikaansa. Draamassa näyttelee myös Lesley Manville. Suomenkielinen nimi ei tiedossa.

Ensi-ilta 30.10.

30. Herself

Koskettavassa brittidraamassa väkivaltaista miestään pakeneva nuori äiti rakentaa elämänsä uudelleen.

Ensi-ilta marras-joulukuussa.

31. West Side Story

Steven Spielbergin ohjaama uusintaversio 1950–60-lukujen menestysmusikaalista on loppuvuoden suuria tapauksia. Kahden etniseltä taustaltaan erilaisen katujengin yhteenotoista ja kahden niiden jäsenen välille syttyvästä rakkaudesta kertova tarina sai alkujaan inspiraationsa William Shakespearen Romeosta ja Juliasta. Elokuvan rakastavaisia esittävät Ansel Elgort ja näyttelijänä ensikertalainen Rachel Zegler, joka valittiin rooliin 30 000 hakijan joukosta.

Ensi-ilta 18.12.

West Side Storyn uusintaversiossa näyttelee Rachel Zegler.

32. Kirjava lintu

Natsien vainoja pakoileva juutalaispoika harhailee toisen maailmansodan raunioittamassa Itä-Euroopassa. Tšekkiohjaaja Václav Marhoulin lähes kolmetuntinen mustavalkoinen draama on herättänyt maailmalla huomiota sekä poikkeuksellisella julmuudellaan että vangitsevalla kerronnallaan.

Ensi-iltapäivä ei tiedossa.

Kirjava lintu kertaa toisen maailmansodan kauhuja.

Komedia ja romantiikka

33. Yhteinen sävel

Musiikkipitoisessa draamakomediassa Afganistanissa taistelevien brittisotilaiden vaimot perustavat naiskuoron. Virkistykseksi tarkoitettu harrastus saa uusia kierroksia, kun kuoro kutsutaan esiintymään Lontoon Royal Albert Hallissa. Löyhästi tosipohjaisen leffan pääosassa nähdään Kristin Scott Thomas ja ohjauksesta vastaa Housut pois -elokuvan tekijänä muistettu Peter Cattaneo.

Ensi-iltapäivä 28.8.

34. After We Collided

Kuuma ja myrskyisä teiniromanssi jatkuu After-elokuvan jatko-osassa, joka edeltäjänsä tavoin pohjautuu Anna Toddin kirjoihin.

Ensi-ilta 4.9.

35. David Copperfieldin elämä ja teot

Charles Dickensin omaelämäkerrallinen romaani vuodelta 1850 saa tuoreessa elokuva-sovituksessa railakkaasti komediallisen käsittelyn. Dev Patel (Slummien miljonääri, Lion) tulkitsee nimihenkilöä, jota kohtalo heittelee viktoriaanisessa Englannissa köyhyydestä rikkauteen ja takaisin. Muissa rooleissa Hugh Laurie, Tilda Swinton ja Ben Whishaw. Ohjauksesta vastaa The Death of Stalin -komedian tekijänä muistettu Armando Iannucci.

Ensi-ilta 18.9.

Dev Patel on David Copperfield tuoreessa komediassa.

36. Children of the Sea

Japanilaisessa animaatiossa 14-vuotias Ruka-tyttö tutustuu merenelävien kanssa varttuneisiin poikiin ja oppii kuulemaan valaiden laulun. Kauniin, vahvasti ekologisen animaation on tuottanut Naapurini Totoron ja Kikin lähettipalvelun kaltaisia animaatioklassikoitakin tuottanut Eiko Tanaka.

Ensi-ilta 2.10.

37. The French Dispatch

Syksyn omaperäisin komedia lienee amerikkalaisen kirjoittaja-ohjaaja Wes Andersonin (The Grand Budapest Hotel, Isle of Dogs) uutuus. Ranskassa toimivan amerikkalaisen sanomalehden tekijöistä kertovassa elokuvassa on myös vuoden laajin tähtikaarti. Siihen lukeutuvat Benicio del Toro, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Bill Murray, Owen Wilson, Elisabeth Moss, Saoirse Ronan ja Christoph Waltz.

Ensi-ilta 16.10.

Taattu tähtikaarti nähdään elokuvassa The French Dispatch.

38. Free Guy

Toimintakomediassa pankkivirkailija (Ryan Reynolds) tajuaa elävänsä videopelin sisällä.

Ensi-ilta 11.12.

Koko perheelle

39. Trolls: Maailmankiertue

Musiikin eri lajeille omistautuneet trollikansat ottavat yhteen DreamWorks-studion animaatiossa, joka on jatkoa neljän vuoden takaiselle Trolls-elokuvalle. Musapitoisen leffan suomalaisina artisteina kuullaan Lukas Leonia, Evelinaa, Kasmiria ja Kristiina Wheeleriä.

Ensi-ilta 25.9.

40. Bigfoot – Isojalan perhe

Koko perheen animaatiossa isojalan perhe pelastaa luonnonpuiston öljy-yhtiön katalilta suunnitelmilta.

Ensi-ilta 23.10.

41. Connected – yhteyttä etsimässä

Animaatioseikkailussa eripuraisen perheen yhteinen automatka saa yllättävän käänteen, kun tekniset laitteet ottavat äkkiä vallan koko maapallolla.

Ensi-ilta 30.10.

42. Pako yli rajan

Norjalaisessa koko perheen draamassa neljä lasta pakenee natsien miehittämästä Norjasta kohti Ruotsia joulukuussa 1942.

Ensi-ilta 20.11.

43. Pohjoisen sankarit

Animoidussa seikkailukomediassa arktisen alueen eläinsankarit päättävät pelastaa kotiseutunsa sulamiselta.

Ensi-ilta 20.11.

Sulaminen uhkaa Pohjoisen sankareissa.

44. Jättiläiskoira Clifford

Pikkutytön rakkaus kasvattaa koiranpennusta jättiläisen animaatiota ja näytelmäelokuvaa yhdistävässä koko perheen elokuvassa.

Ensi-ilta 4.12.

45. Petteri Kaniini: Kani karkuteillä

Touhukas porkkananpurija karkaa kaupunkiin näyteltyä ja animaatiota yhdistävässä seikkailukomediassa.

Ensi-ilta 18.12.

Petteri Kaniini -elokuva yhdistaa näyteltyä ja animaatiota.

46. Croods 2

Kivikautiset perheet kilpailevat paremmuudesta komediallisessa animaatiossa. Suomenkielinen nimi ei tiedossa.

Ensi-ilta 25.12.

47. Soul – sielun syövereissä

Disneyn ja Pixar-studion tuottamassa animaatiossa jazzmuusikon sielu eksyy ruumiistaan ja joutuu turvautumaan vasta kehittymässä olevan sielun apuun löytääkseen takaisin maalliseen kotiinsa.

Ensi-ilta 25.12.

+ Rakkautta & Anarkiaa laajenee verkkoon

Laatuelokuvia Suomesta ja maailmalta esittävä Rakkautta & Anarkiaa -festivaali on jo vuosikymmeniä ollut Helsingin leffaharrastajille ohittamaton tapahtuma.

Nyt tapahtuma laajenee myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvien ulottuville.

17.–27. syyskuuta järjestettävän festivaalin ohjelmistosta osa tulee katsottavaksi myös verkkoon. Festivaalin taiteellisen johtajan Pekka Lanervan mukaan tavoitteena on saada nettikatseluun 15–20 pitkää ulkomaista elokuvaa englanninkielisin tekstein.

Liput festivaalielokuvien verkkokatseluun lunastetaan osoitteessa www.hiff.fi, ja lipun ostajalla on viisi vuorokautta aikaa katsella elokuvaa.

Julkaistu: 5.9.2020
Kommentoi »