Lauri Tähkän kova paikka: "Tytär joutui teholle"
Puheenaiheet
Lauri Tähkän kova paikka: "Tytär joutui teholle"
Lauri Tähkälle Uusi lastensairaala 2017 -hanke on monesta syystä lähellä sydäntä.
Julkaistu 28.2.2014
Apu

Lauri Tähkä on yksi lukuisista artisteista, jotka ovat mukana Uusi lastensairaala 2017 -keräyksessä. Artistit keräävät varoja Live Aid ULS2017 -lohtua musiikin voimalla projektin  kautta, joka huipentuu kesäkuussa 2015 pidettävään konserttiin. 

Tähkälle hanke on sydäntä lähellä monestakin syystä. Hänen tyttärensä joutui synnytyksen jälkeen tehohoitoon.

- Synnytyksessä ei mennyt kaikki niinkuin piti. Tytär vietiin suoraan tehohoitoon. Jokainen vanhempi voi kuvitella tuon pelon ja epävarmuuden, mikä tuollaisessa tilanteessa on.

Tähkästä sairaalaympäristö on tuntunut tapahtuman jälkeen turvalliselta paikalta. Tytär on nyt jo 16-vuotias.

- Lapsena sairaalat saattoivat tuntua kolkoilta, mutta kyllä ne hädän hetkellä ovat turvasatamia. Elämä on välillä merkillistä. Tapasin tyttäreni synnytyksessä olleen lääkärin vuosien jälkeen kuntosalin saunassa. Olen kiittänyt häntä joka kerta, kun olen hänen kanssaan jutellut.

Tähkällä on esikoisen lisäksi myös 14-vuotias tytär.

Laulaja kiertää tällä hetkellä Suomea noin sadan keikan vuositahdilla. Pidempi tauko on käynyt vain mielessä.

- Käyhän se mielessä jokatoinen päivä, mutta lopulta päädyn aina siihen, että haluan luoda ja tehdä juttuja. Välillä joudun jarruttelemaan itseäni.

Tähkä tekee keikkoja ainakin vuoden loppuun. Vuonna 2015 Tähkä on ajatellut tehdä uutta musiikkia ja Live Aid ULS2017 -konsertti saattaa olla ainoa, jossa hän esiintyy sinä vuonna.

Kommentoi »