Lauri Tähkä levyttää studion matolla
Puheenaiheet
Lauri Tähkä levyttää studion matolla
Lauri Tähkällä on edessään työteliäs, mutta ihana kesä. – Tällä hetkellä olen hurmoksen tilassa! Kaikki lukot ovat poissa, Tähkä hehkuttaa
Julkaistu 17.5.2016
Apu

Lauri Tähkällä on edessään työteliäs, mutta ihana kesä. 

– Tällä hetkellä olen hurmoksen tilassa! Kaikki lukot ovat poissa, Tähkä hehkuttaa.

Tähkä työstää suven yli seuraajaa kaksi vuotta sitten julkaistulle sooloalbumilleen Hurmaan ja kertoo olevansa projektista innoissaan kuin pikkupoika.

Huhtikuussa julkaistu single Morsian antoi vinkkiä Tähkän uudesta suunnasta. Nyt ei ammenneta enää niinkään iskelmästä. Moderneista sävyistä on kiittäminen ainakin uutta työtoveria, tuottaja Jukka Immosta, jonka kanssa Tähkä rakentaa uutta materiaalia Helsingissä.

– Se on vähän sellaista, että minä lähden tuohikontti selässä pääkaupunkiseudulle, jossa nuoret sällit vääntelevät nappuloita. Se on ihan rakettitiedettä. Minä makaan studion matolla kuin villakoira ja nostan välillä päätäni ja jyrähdän, kun homma lähtee ihan lapasesta.

Morsian-singlen ponkaisu radiolistan kärkeen antaa osviittaa siitä, että kuuntelijat eivät ole Tähkää hylänneet. Tämä suhtautuu menestykseensä nöyrästi ja suurella kunnioituksella. Asenne on muuttunut alkuaikojen hybriksestä.

– Toisaalta nuoruuden tietämättömyys ja viaton hurmos olivat tarpeellinenkin kokemus. Silloin mentiin kuin Mietaa ja hiihdettiin saunaan saakka. Vauhdissa ei kuitenkaan osannut pysähtyä nauttimaan siitä, mitä tapahtui. Nykyään kaikki todistelun tarve on poissa – ja hyvä niin. Se kivireppu oli painava.

teksti Laura Friman, kuva Warner Music Finland

Korjattu 17.5.2016 klo 12:40. Lauri Tähkän edellinen albumi oli kaksi vuotta sitten ilmestynyt Hurmaan.

Kommentoi »