Eeva

Laura Malmivaara: "Olen rakastunut isäni kaltaisiin miehiin"

Laura Malmivaara: "Olen rakastunut isäni kaltaisiin miehiin"

Näyttelijä Laura Malmivaara kuvitteli tuntevansa itsensä, kunnes avioero pakotti tutkailemaan peilikuvaa uusin silmin.
Teksti Sanna Wallenius
Mainos

Laura Malmivaaraa, 43, huvittaa ihmisten mielikuva seesteisestä Malmivaarasta. Kotioloissa näyttäytyy usein temperamenttisempi nainen, joka räiskyy ja kuuluu.

”Ulkokuoreni voi vaikuttaa viileältä, mutta sisimmässäni kiihdyn hetkessä nollasta sataan. Ihmissuhteissani olen joutunutkin opettelemaan eniten malttia. Sitä, etten olisi niin kärkevä, vaan muistaisin kuunnella myös muita”, Laura tunnustaa.

Mielen muutosprosessi käynnistyi viisi vuotta sitten, kun Lauran ja Aku Louhimiehen liitto päätyi eroon.

”Huomasin, että sisälläni oli paljon tunteita, joiden oli päästävä ulos. Vaikka olin kuvitellut tuntevani itseni, aloin katsoa itseäni ensimmäistä kertaa elämässäni ulkopuolelta, toisten ihmisten silmin. Ymmärsin, että esimerkiksi ongelmanratkaisukyvyissäni on paljon parantamisen varaa.”

Laura on huomannut, että hänen rakastamissaan miehissä on ollut paljon samaa kuin omassa isässä.

”Isä on itsenäinen oman tien kulkija. Hän ei jätä asioita vain puheen tasolle, vaan ryhtyy toimeen. Ehkä olen valinnut rinnalleni oma-aloitteisia miehiä, joilla on intohimoa ja lahjakkuutta johonkin asiaan.”

Nykyisen kuvataiteilijamiehensä Laura kohtasi neljä vuotta sitten sattumalta ravintolassa.

”Lähtökohdat suhteelle ovat jo erilaiset, kun perheet on perustettu, eikä yhdessäolon tarvitse olla muutenkaan niin pakahduttavan intensiivistä kuin nuoruusvuosina. Mieheni ymmärtää, että tarvitsen ympärilleni tilaa ja haluan olla välillä yksin.”

Kuvat: Jouni Harala

Lue koko Lauran haastattelu Eevan numerosta 9/2017.

Julkaistu: 30.8.2017