Laulaja Olavi Uusivirta: ”Tämä oli kesäni uskomattomin hetki”
Puheenaiheet
Laulaja Olavi Uusivirta: ”Tämä oli kesäni uskomattomin hetki”
Laulaja-lauluntekijä Olavi Uusivirran keikka keskeytyi yllätyspolttareihin.
Julkaistu 2.8.2015
Apu

Laulaja-lauluntekijä Olavi Uusivirta avioitui näyttelijäpuolisonsa Saara Kontkaniemen kanssa tiettävästi heinäkuun puolivälissä. Häitä edeltäneet polttarit nousivat laulajan mukaan kirkkaasti kesän erikoisimpien hetkien joukkoon.

Kesken Olavin Ruisrockin keikkaa, lavalle nousi yllättäen Tommi Läntinen laulamaan hittikappalettaan Via Dolorosa. Samalla valkopaitainen miesjoukkio kaappasi Olavin tämän kolmipäiväisiin polttareihin. Juhlissa nähtiin useita julkisuudestakin tuttuja vieraita, kuten juontaja Heikki Paasonen ja ohjaaja Lauri Nurkse.

– Polttarit olivat ehdottomasti kesäni uskomattomin hetki. Kaappauksen jälkeen juhlat jatkuivat rattoisissa merkeissä ja hyvässä seurassa.

– Nykyään keikoillani odotan aina, milloin se Läntinen oikein nousee lavalle. Ikävä kyllä olen joutunut toistaiseksi pettymään, Olavi nauroi Down by the laituri –festivaaleilla Turussa.

Olavilla ja hänen tuoreella vaimollaan on viime maaliskuussa syntynyt tytär. Tiiviisti koko kesän keikkaillut laulaja on kuitenkin ollut julkisuudessa varsin vaitonainen perheestään.

– Isyys on sujunut kaikin puolin hyvin. Välillä keikkaillessa minun tulee ikävä lastani, Olavi tyytyi kommentoimaan.

– En juuri ehdi kesäisin muuta kuin keikkailla. Poppareiden kesälomat pidetään aina syys-lokakuussa. Se ei kuitenkaan haittaa minua.

Fanaattisia saunojia

Olavin mukaan keikkamatkat ovat hauskoja muun muassa tiiviisti yhteen hitsautuneen bändin takia. Kun yhtye lähtee ajamaan maakuntiin, he tiedustelevat usein Facebookissa faneiltaan, missä on lähitienoon paras sauna.

– Olemme päässeet aivan fantastisiin saunoihin erilaisten ihmisten luo. Tänäkin kesänä olemme istuneet löylyissä muun muassa peräkärryyn rakennetussa puusaunassa ja tynnyrisaunassa. Se on ollut tosi hienoa, sillä olemme kaikki aika fanaattisia saunojia, Olavi nauroi.

Keikkailun ohella laulaja työstää parhaillaan vuodenvaihteessa julkaistavaa uutta albumiaan. Hiljattain Olavi kirjoitti myös laulaja Sannin kanssa Sammutetaan bensalla tulta -kappaleen Ollaan Vapaita -elokuvaan. Aikoinaan Miss Farkku-Suomen kuvauksissa tutustunut kaksikon yhteistyö toimi niin hyvin, että he harkitsevat sille jatkoa.

– Kappale syntyi niin, että teimme treffit olohuoneeseeni, otimme kitarat käteen ja aloimme vain fiilistellä. Seuraavalla viikolla tapasimme Sannin olohuoneessa, ja sitten biisi olikin jo valmis. Oli mahtavaa päästä tekemään musiikkia yhdessä. Olemme puhuneet, että voisimme tehdä vastaisuudessakin yhteistyötä, Olavi paljasti.

Kommentoi »