Laulaja Arja Koriseva kirjoitti kirjan: "Vastasin haasteeseen!"
Kulttuuri
Laulaja Arja Koriseva kirjoitti kirjan: "Vastasin haasteeseen!"
Iskelmälaulaja Arja Korisevan mielestä on ollut todella mielenkiintoista sukeltaa menneisiin vuosiin.
28.8.2015
 |
Apu

Iskelmälaulaja Arja Korisevan alkuvuosi on vierähtänyt uusien haasteiden parissa. Arja on kirjoittanut Ammattina artisti -nimisen kirjan, joka valottaa sitä, miten hänestä tuli laulaja, ja mitä kaikkea 26-vuotisen uran varrelle on mahtunut. Teoksen kirjoittaminen osoittautui hänestä yllättävän vaikeaksi.

– Kirjoittaminen on erittäin mielenkiintoista, mutta hirveän hidasta. Olen valmistunut aikanaan äidinkieleen erikoistuneeksi luokanopettajaksi, joten sinänsä kielioppi on hallussa. En ole kuitenkaan tehnyt milloinkaan mitään vastaavaa.

– Vastasin haasteeseen, sillä kirjaa on jo pitkään toivottu minulta. Kokopäiväiseksi kirjailijaksi en aio kuitenkaan ryhtyä, Arja kertoi Billy Elliot -musikaalin ensi-illassa Linnanmäen Peacockissa.

Ensimmäinen ajatus kirjasta heräsi jo kauan sitten, sillä laulajan töidensä lisäksi Arja on luennoinut pitkään artistina olosta. Kun kustantaja innostui aiheesta, Arja päätti antaa kirjalle mahdollisuuden.

Kirjaprojektin aikana Arja penkoi sivukaupalla vanhoja muistioitaan, päiväkirjojaan ja kalentereitaan ja ammensi niistä materiaalia teokseen.  

– On ollut todella mielenkiintoista sukeltaa menneisiin vuosiin. Niiden varrelle on mahtunut niin paljon kaikenlaista, kuten hassuja kommelluksia ja kardinaalimunauksia. Olen muun muassa toivottanut Osuuspankin juhlassa hyvää iltaa Säästöpankin väelle.

Nyt laulaja saattaa jo huokaista hieman helpotuksesta, sillä teoksen ensimmäinen versio lähti vastikään oikolukuun. Seuraavasi Arja aikoo taas keskittyä leipälajiinsa musiikkiin. Artisti osallistui viime keväänä Tähdet, Tähdet -musiikkiohjelmaan, joka antoi hänelle uutta pontta musiikin tekoon.  

– Minulla on hirveä into päästä tekemään musiikkia. Tähtien kautta sain inspiraation tehdä rohkeammin muutakin, kuin mitä on aiemmin nähty. Sitä kohti aion nyt mennä, Arja suunnitteli.

Kommentoi »