Laukaus Baanalla
Puheenaiheet
Laukaus Baanalla
Pääkirjoitus: "En oikein ymmärrä, mitä muutakaan poliisi olisi voinut tehdä kuin pysäyttää hänet, sillä vaarassa olivat niin pyöräilijät, poliisit kuin henkensä kaupalla kännykkäkameroillaan kuvia ottaneet uteliaat ohikulkijatkin."
Julkaistu 11.6.2013
Apu

Sunnuntaiaamuna vähän ennen yhtätoista hätäkeskukseen ilmoitettiin, että mustiin pukeutunut mies kävelee pyörätie Baanaa pitkin käsissään puukko ja ase. Tämä suosittu pyörätie sijaitsee aivan Helsingin keskustassa entisessä rautatietunnelissa lähellä eduskuntataloa.

Paikan päällä poliisi näki, että miehellä oli toisessa kädessään veitsi ja toisessa ampuma-ase. Mies ei suostunut laskemaan aseitaan käskytyksestä huolimatta, vaan jatkoi kävelyä kohti poliiseja.

Pahaa-aavistamattomia sunnuntaipyöräilijöitä lähestyi tapahtumapaikkaa molemmista suunnista. Poliisi komensi asemiestä useaan otteeseen, mutta tämä ei totellut. Oli pakko tehdä ratkaisu.

Poliisimies ampui konepistoolilla yhden laukauksen miehen vasempaan sääreen, jolloin mies kaatui ja hänet otettiin kiinni. Mieheltä löydettiin starttirevolveri ja käsivarteen nippusiteillä kiinnitetty pamppu sekä sääreen nippusiteillä kiinnitetty metsästysveitsi. Poliisi antoi miehelle paikan päällä ensiapua, ja hänet toimitettiin sairaalaan.

Lehtemme painoon mennessä päivystävä poliisirikossyyttäjä ei vielä ollut ottanut kantaa siihen, epäilläänkö poliisin syyllistyneen rikokseen. Aseistettu mies saa syytteen ihan varmasti. En oikein ymmärrä, mitä muutakaan poliisi olisi voinut tehdä kuin pysäyttää hänet, sillä vaarassa olivat niin pyöräilijät, poliisit kuin henkensä kaupalla kännykkäkameroillaan kuvia ottaneet uteliaat ohikulkijatkin.

Kommentoi »