Tuulilasi

Lauantai on autoilijan juhlaa


Autoliiton järjestämää valtakunnallista Auton Päivää vietetään tänä lauantaina jo 18. kertaa.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Päivän tarkoituksena on tuoda esille tieliikenteen merkitys kansalaisten ja yritysten arjen liikkumisessa. Autoliiton paikallisosastot järjestävät Auton Päivänä kymmeniä tapahtumia eri puolilla Suomea.

Suomi on pitkien etäisyyksien harvaan asuttu maa, jossa tieliikenteellä on iso merkitys koko kansantalouteen, liitto muistuttaa. Kumipyörillä kulkee yli 90 prosenttia ihmisistä ja kaksi kolmasosaa tavaroista.

Tieliikennettä ei pystytä korvaamaan millään muulla liikennemuodolla ja kaikki muut liikennemuodot tarvitsevat tuekseen kumipyöräliikennettä.

”Liikenteestä pitäisi tehdä sujuvampaa ja turvallisempaa muun muassa investoimalla tiestön kunnossapitoon ja kehittämiseen”, sanoo Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen tiedotteessa.

"Sillä olisi myös työllistävä vaikutus ja taantumassa investoitavalla rahalla saataisiin enemmän aikaan. Nyt teiden annetaan rapistua samaan aikaan kun kaikkia autoilun veroja nostetaan."

”Liikkumisen kustannusten nousu vaikuttaa suoraan Suomen kilpailukykyyn kaikilla toimialoilla. Kuljetusten kustannukset nostavat tuotteiden hintoja ja heikentävät kilpailukykyä. Meidän ei pitäisi itse omilla toimillamme tehdä Suomessa toimimisesta ja asumisesta kallista ja kamalaa”, Nieminen jatkaa.

Teemana turvallisuus

Autoliiton paikallisosastot järjestävät lauantaina 6.9. Auton Päivä -tapahtumia eri puolilla Suomea.

apahtumien sisältö vaihtelee paikkakunnittain. Vihdissä puhutaan siitä, miten maatalouskoneiden liikkeisiin pitää varautua ja Lappeenrannassa puheenaiheena on rajaliikenne.

Myrskylässä Auton Päivän tapahtuma sijoittuu Tångin Sora-Rallin ympärille ja Pieksämäellä pääsee kokeilemaan muun muassa törmäyspainovaakaa ja kännilaseja. Iisalmessa puolestaan on muun muassa turvatyynyn räjäytysnäytös. Räjäytyksiä on luvassa myös Salossa, missä esiintyy stuntkuljettaja Crazy Mike.

Auton Päivän pääteemana on liikenneturvallisuus ja tapahtumissa saa tietoa muun muassa pelastuskortista sekä Autoliiton toiminnasta. Auton Päivän tapahtuma järjestetään yli kolmellakymmenellä paikkakunnalla.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 3.9.2014