Laturi: ”Kirjat tarvitsevat draamaa”
Kulttuuri
Laturi: ”Kirjat tarvitsevat draamaa”
Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi vastaa Sydänten presidentti -kirjan väitteisiin kampanjan sabotoinnista. Laturin mukaan kirja ylidramatisoi tapahtumia.
Julkaistu 24.5.2012
Apu

Tänään julkaistava kirja Sydänten presidentti syyttää vihreiden puoluesihteeriä Panu Laturia Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjan sabotoinnista. Kirjan mukaan kampanjan ollessa käynnissä Panu Laturi lähetti viestin, jonka mukaan vaalityötä vetäneen Suomi-Finland ry:n ja Vihreän liiton välinen sopimus presidentinvaalikampanjan pyörittämisestä ei ole voimassa. Kirja väittää, että Laturi halusi eroon kampanjaa vetäneestä Riikka Kämpistä sekä siitä vastaavan yhdistyksen puheenjohtajasta Olli Muuraisesta. Kirjan väitteistä kirjoitetaan tänään ilmestyneessä Avussa.

Panu Laturin mukaan kirjan kuva on ylidramatisoitu.

”Luulen, että kukaan ei kokenut sitä niin dramaattiseksi kuin kirjassa väitetään”, Laturi sanoo.

”Kirjat tarvitsevat draamaa.”

Hänen mukaan ongelmat syntyivät, koska jähmeä puolue- ja järjestötoiminta ei pysynyt kampanjan vauhdissa mukana. Puolueessa oli sisäisiä jännitteitä, joista piti päästä yli, Laturi sanoo.

”Kun tehdään isoa projektia, joka laajenee suuremmaksi kuin piti, tulee aina hankaluuksia. On hetkiä, jolloin kaikki ei suju hyvin. Kun toiminta laajeni nopeasti, tuli kiire.”

”Kirjasta ei tule ilmi, että kaikesta päästiin yli ja pystyttiin tekemään yhteistyötä. Jokainen osapuoli hoiti hommansa”, Laturi sanoo.

Laturi kehuu sekä Olli Muuraista että Riikka Kämppiä erinomaisesta työstä.

Kirjassa Kämppi väittää, että Laturi ja pieni osa virheistä pani kapuloita rattaisiin vielä silloinkin, kun tavoiteltu toinen kierros koitti. Kirjan mukaan toiminta aiheutti ”korvaamatonta ajanhukkaa”.

Laturi ei niele väitettä.

”Tuo on ylidramatisointia. Toisen kierroksen tullessa meillä oli oikein hyvä palaveri, jossa käytiin Ollin ja Riikan kanssa läpi, mitä tehdään. Siinä sovittiin työnjaosta, että heidän vastuullaan olivat Haaviston esiintymiset ja media, ja meillä katutason kampanja.”

Haaviston ja puolueen suhteisiin kirjan väitteillä ei Laturin mukaan ole vaikutusta.

”Pekka on ollut tästä täysin ulkona ja niin hyvä. Loppujen lopuksi kampanja perustui erinomaiseen ehdokkaaseen ja sillä se toimi.”

Kommentoi »