Apu

"Lapset osaavat kysyä ja kyseenalaistaa – Juuri se on lasten supervoima" – Apu Juniori kaikille Suomen kolmosluokkalaisille

"Lapset osaavat kysyä ja kyseenalaistaa – Juuri se on lasten supervoima" – Apu Juniori kaikille Suomen kolmosluokkalaisille
Tieto on supervoima, julistaa Apu Juniorin ja tutkijoiden yhteiskampanja.
Julkaistu: 23.2.2021

Nykymaailma rakentuu nopeasti liikkuvan informaation pohjalle. Tietoa on saatavissa monista kanavista. Sitä tarjoaa monenkarvainen joukko, jossa on mukana myös valehtelijoita ja huijareita.

Siksi tutkittu tieto on ehkä tärkeämpää kuin koskaan, kuten myös se, että kansalaiset oppivat jo lapsuudesta lähtien erottamaan valeuutiset ja vaikuttamisyritykset.

Apu Juniori auttaa tässä. Alakouluikäisten ajankohtaislehdestä ilmestyi viime viikolla erikoisnumero, joka on tehty yhdessä A-lehtien, Sivistystyönantajien, Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n, Professoriliiton, Suomen Akatemian ja Tieteentekijöiden kanssa.

Lapsia kannustetaan tutkitun tiedon pariin

Junnun tiedenumero jaettiin kaikille Suomen kolmosluokkalaisille. Yhteistyön tavoitteena on kannustaa alakoululaisia tutkitun tiedon pariin. Tämä Tieto on supervoima -kampanja on osa Tutkitun tiedon teemavuosi 2021 -kokonaisuutta.

Erikoisnumerossa koululaisille kerrotaan muun muassa luonnon monimuotoisuudesta. Tiede ratkaisee -palstalla pohditaan koronaa ja kuinka se kukistetaan ja tee se itse -osiossa annetaan vinkkejä jänniin tiedekokeisiin kotona.

– Kaikilla lapsilla ei ole perheessään aikuista, joka ehtii tai kykenee auttamaan koululaista hahmottamaan ympäröivää maailmaa. Siksi on Apu Juniori. Me kerromme, mikä on totta ja mikä tärkeää. Me kannustamme lasta kertomaan mielipiteensä ja tuemme kasvua fiksuksi aikuiseksi, Apu Juniorin vastaava tuottaja ja mediakasvattaja Elisa Miinin sanoo.

Junnu tehdään samassa A-lehtien Ajankohtaismedioiden toimituksessa kuin Apukin. Apu Juniori on nyt ilmestynyt parin vuoden ajan.

– Me tiesimme, että lapset ovat fiksuja. He ovat kiinnostuneita maailmasta. He osaavat myös kysyä, ihmetellä ja kyseenalaistaa. Juuri se on lasten supervoima, Miinin sanoo.

Kommentoi »