Länsimetron avajaiset villitsivät: "Työmatkani lyheni puoli tuntia"
Puheenaiheet
Länsimetron avajaiset villitsivät: "Työmatkani lyheni puoli tuntia"
Espoolaiset juhlivat Länsimetron avajaisia riehakkaasti aamuvarhaisesta lähtien Matinkylän asemalla.
Julkaistu 20.11.2017
Apu

Länsimetron virheet, viivästyneet avajaiset ja rakennusbudjetin roima ylitys olivat vain muisto, kun espoolaiset pakkautuivat neitsytmatkalle lähtevään metrojunaan Matinkylässä lauantaina (18.11.) kello 5.09.

Samaan aikaan metrolinjan itäpäässä Helsingin Vuosaaresta kello 5.15 lähtenyt ensimmäinen juna Matinkylään oli yhtä täynnä, mutta jo seitsemän jälkeen idän junat kulkivat lähes tyhjinä.

Yksi avajaisaamun iloisimmista matkustajista oli myyjä Anu Illing, joka kulki metrolla työmatkansa Hakaniemestä Lauttasaareen ensimmäistä kertaa.

– Länsimetro on aivan ihana. Työmatkani helpottuu ja nopeutuu tuntuvasti. Matka kesti 22 minuuttia. Matka-aika lyheni puoli tuntia.

Anu Illing

Matinkylän asemalla oranssi oli valttia. Oranssit metrokassit loppuivat kesken, heijastimia ja karkkeja kuitenkin riitti.

Matinkylän rannassa asuvat Marja ja Markku Säkö testasivat metroa, jota he aikovat käyttää lähinnä vapaa-aikoina, työmatkaan se ei sovi. Säköt olivat varautuneet metron tuloon muuttamalla puoli vuotta sitten lähelle Matinkylän asemaa.

– Metro oli yksi kriteereistä uutta asuinpaikkaa valitessamme. Tämä on aika freesi juttu meille, Markku Säkö sanoi.

Aalto-yliopistossa asiantuntijana työskentelevä Kaisa Paasivirta oli liikkeellä tyttäriensä kanssa. Kuusivuotias Elli on kokenut metromatkustaja. Kokemuksia on jopa Madridista ja Santiago de Chilestä. Kaksivuotiaalle Eeville metromatka oli uusi elämys.

Laurinlahdessa saksalaisen miehensä kanssa asuva Paasivirta sanoo, että nykyinen suora bussilinja on metroa nopeampi.

– Bussi-metroyhdistelmä pidentää työmatkaa vartin verran.

Eevi, 2, ja Elli, 6, testasivat metron tuoreeltaan.

Eläkeläisrouvat Kristiina Puukko ja Eila Happonen nauttivat Matinkylän asemalla paikallisten koululaisten esittämästä musiikista. Rouvat pitävät uudesta metrosta.

– Asumme molemmat kävelymatkan päässä asemasta. Metro helpottaa matkaa Helsingin keskustaan, Kristiina Puukko sanoo.

Eila Happonen miettii, että kun linja saadaan Kivenlahteen saakka, eteläisessä Espoossa liikkuminen on kätevää.

Espoolainen Kari Särkijärvi kritisoi metron tuloa, koska suorat bussiyhteydet keskustaan lakkautetaan. Hän kokeilee uutta menopeliä poikiensa, kuusivuotiaan Eemilin ja kolmen vanhan Eeron kanssa.

– Suorien bussilinjojen lakkauttaminen heikentää meidän kauempana asuvien matkustamista, varsinkin jos liityntälinjoista tulee eri asuinalueita kierteleviä keräyslinjoja.

Matkalla takaisin itään viereisellä penkillä istuva espoolainen aviopari suunnittelee jo ensi kesää.

– Silloin voidaan tehdä retki Aurinkolahden rannalle Vuosaareen.

Matinkylän nuoret miehet skoolasivat matkalla itään.

Teksti Juha Heiskanen, kuvat Kirsi Tuura

Kommentoi »