Tuulilasi

LänsiAuton toimitusjohtaja vaihtuu – omistaja tarttuu rattiinLänsiAuton toimitusjohtaja vaihtuu – omistaja tarttuu rattiin

LänsiAuto Oy:n toimitusjohtajaksi on tänään tiistaina nimitetty yhtiön pääomistaja Sami Laine. Viiden vuoden ajan toimitusjohtajana toiminut Markku Mäkelä jättää yhtiön.
Teksti TL-verkkotoimitus

Toimitusjohtajavaihdoksen yhteydessä varatoimitusjohtajaksi on nimitetty Tommi Köninki, joka on toiminut yhtiön talousjohtajana.

Laine keskittyy yhtiön uusien autojen ja palvelujen myynnin kehittämiseen sekä suurasiakashankintaan. Köninki vastaa puolestaan operatiivisen liiketoiminnan johtamisesta.

LänsiAuto-konserni on itsenäisesti toimiva autojen jälleenmyyjä. Perheomisteinen yritys on perustettu 1978 ja se myy verkkosivujensa mukaan 15 000 uutta ja käytettyä autoa vuodessa. Yhtiö edustaa yhteensä 12 eri automerkkiä, joihin lukeutuvat muun muassa Audi, Chevrolet, Nissan, Opel ja Peugeot.

Yhtiön tulos oli viimeksi päättyneellä tilikaudella noin 2,7 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se jäi alle miljoonaan euroon. LänsiAuton liiketoiminta laajeni merkittävästi vuoden alussa, kun se osti Berner Oy:ltä ja Lehtoauto Ky:ltä yhteensä kolme autoliikettä Kaakkois-Suomesta.

Julkaistu: 13.8.2013