Tuulilasi

LänsiAuto nappasi Opel-edustuksen MetroAutolta ja vaihtaa toimaria – "puramme vuosikymmenien varrella kertyneen ylikapasiteetin"

2


LänsiAuto nappasi Opel-edustuksen MetroAutolta ja vaihtaa toimaria – "puramme vuosikymmenien varrella kertyneen ylikapasiteetin"

Suomen suurimmat Opel-jälleenmyyjät LänsiAuto ja MetroAuto sekä Opelin maahantuoja GM Finland ovat sopineet MetroAuton Opel-edustusten siirtymisestä LänsiAutolle pääkaupunkiseudulla ja Turussa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat LänsiAuto

Järjestely toteutetaan lokakuun alussa liiketoimintakauppana, jossa LänsiAutolle siirtyvät Opel-myynnin ja -huollon lisäksi MetroAuton Chevroletin, Saabin ja GM:n USA-merkkien huoltopalvelut näillä paikkakunnilla.

MetroAuto jatkaa Opel-jälleenmyyjänä Tampereella.

"MetroAuton fokus on nyt pääkaupunkiseudun Toyota-, Skoda- ja Subaru-edustuksissa sekä Turun ja Tampereen autotalojen kehittämisessä", perustelee MetroAuton toimitusjohtaja Jussi Rapala.

"Autoalalla pitkään jatkunut ylikapasiteetti vaatii keskittämistä."

Liiketoimintaan liittyvä henkilökunta siirtyy LänsiAuton palvelukseen vanhoina työntekijöinä, mutta kauppaan ei kuulu liiketiloja: myynti- ja huoltopalvelut siirtyvät LänsiAuton autotaloihin Espoossa, Helsingissä, Vantaalla ja Turussa.

Helsingin Herttoniemeen luodaan Suomen ensimmäinen eksklusiivinen Opel-myymälä.

"Tämä järjestely parantaa olennaisesti kannattavan Opel-liiketoiminnan edellytyksiä, kun puramme siihen vuosikymmenien varrella kertyneen ylikapasiteetin", sanoo LänsiAuton Tommi Köninki. Köninki aloittaa LänsiAuton toimitusjohtajana lokakuun alussa Sami Laineen siirtyessä yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi.

"Koemme Opelin maahantuojan tuen tässä liiketoimintakaupassa olevan suuri luottamuksen osoitus meitä kohtaan."

Opelin henkilöautomyynti on kasvanut vuonna 2014 noin 15 prosenttia vuoteen 2013 verrattuna, kun henkilöautojen kokonaismarkkinat ovat samaan aikaan säilyneet jokseenkin ennallaan. Opelin markkinaosuus on noussut kahdessa vuodessa 3,5 prosentista yli 4,5 prosenttiin. Opel-pakettiautomyynti on kasvanut vielä nopeammin, yli 40 prosenttia.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 16.9.2014