Apu

Lahti on noussut matkailukohteeksi ulkomaita myöten – ”Nyt arvostetaan luontoa”

Lahti on noussut matkailukohteeksi ulkomaita myöten – ”Nyt arvostetaan luontoa”
Aiemmin Suomea matkailumaana markkinoitiin pääasiassa ulkomaille, nyt markkinointia kohdennetaan yhä enemmän kotimaisille asiakkaille, sanoo Visit Lahti -matkailukehitysyhtiön toimitusjohtaja Raija Forsman.
Julkaistu: 8.7.2022

Koronapandemia pakotti suomalaiset lomailemaan kotimaassa. Matkailumahdollisuuksien vapauduttuakin osa Suomeen ihastuneista jatkaa kotimaanmatkailua, uskoo Visit Lahti -matkailukehitysyhtiön toimitusjohtaja Raija Forsman.

– Korona muutti todella paljon matkailijoiden asenteita. Nyt arvostetaan kotimaan puhdasta luontoa, lähiruokaa ja ruuhkattomuutta, hän sanoo.

Kotimaan lähimatkailun suosiota pönkittävät myös polttoaineiden kallistuminen, vastuullisen matkailun arvostus ja halu tukea kotimaista yrittäjyyttä.

– Eniten kotimaiset matkailijat ovat hämmästyneet järviluonnosta. Luonto on meille itsestäänselvyys, mutta yllättää silti. Luontomatkailun on oltava kestävää ja alueen kantokyvyn mukaista. Siinä pitää kiinnittää huomiota reitistöihin ja yhteistyöhön maanomistajien kanssa.

Aiemmin Suomea matkailumaana markkinoitiin pääasiassa ulkomaille, toimitusjohtaja myöntää. Nyt markkinointia kohdennetaan yhä enemmän kotimaisille asiakkaille.

Vastuullinen matkailu kiinnostaa myös ulkomaisia matkailutahoja. Lahti oli viime vuonna Euroopan ympäristöpääkaupunki.

– On hämmentävää, kuinka paljon Lahtea pidetään vastuullisuuden esimerkkinä. Lahden seudun kestävän kehityksen tarina on pitkä, se alkoi vuonna 1987, kun Vesijärvi oli niin saastunut, ettei siinä voinut edes uida.

Lahden yhdyskuntajätteistä lähes kaikki kierrätetään. Suurtapahtumissa jätteiden lajittelu on jo itsestäänselvyys.

– Kotimaan matkailussa ei saa unohtaa ihmisiä: meillä on palveluasenne ja osaaminen kunnossa, Forsman sanoo.

Toimitusjohtaja Raija Forsman on työskennellyt Visit Lahti -matkailuyrityksessä vuodesta 2017, sitä ennen hän teki pitkän uran Silja Linella.
2 kommenttia