Tuulilasi

Lahti mukaan sähköautojen latausverkkoonLahti mukaan sähköautojen latausverkkoon

Lahti Energia Oy allekirjoitti toukokuun lopulla osakassopimuksen Liikennevirta Oy:n kanssa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Timo Villanen

Liikennevirta on valtakunnallinen sähköautojen latausoperaattoriyhtiö, joka rakentaa Suomeen yhteiskäyttöistä Virtapiste-latausasemien verkostoa.

Lahti Energia on 18. energiayhtiö, joka on lähtenyt mukaan joulukuussa 2013 perustettuun sähköautojen latausoperaattoriyritykseen.

Liikennevirta Oy kytkee eri omistajien latauspisteet käyttäjän kannalta yhtenäiseksi Virtapiste-latausverkostoksi.

Yhteiskäyttöisiä Virtapisteitä voi verrata pankkiautomaatteihin. Sujuva käyttökokemus on samanlainen riippumatta siitä, missä asiointi tapahtuu. Virtapisteissä autoilija voi ladata auton joko älypuhelimella, tekstiviestillä, kortilla tai RFID-avaimenperällä.

”Sähköautojen yleistymisen esteenä on ollut kattavan latausverkoston puute. Haluamme olla mukana edistämässä sähköautoilua, joten oli luontevaa lähteä hankkeeseen mukaan”, kertoo Lahti Energia Oy:n toimitusjohtaja Eero Seesvaara.

Liikenteen solmukohta

Lahti Energia aloittaa osakkuuden myötä pikalatauspisteiden rakentamisen ja liittämisen Virtapiste-latausverkostoon.

Tämän lisäksi Lahti Energian toimitalon edessä Lahden Kauppakadulla on jo muutaman vuoden ajan ollut latauspiste, jossa voi ladata sähköauton veloituksetta.

”Virtapiste-verkostolle Lahti on keskeinen liikenteellinen solmukohta Etelä-Suomen alueella. Nelostie on valtakunnallisesti tärkeä väylä ja sähköautoilijoille on merkittävää, että latauspalvelut ovat saatavilla sen varrella”, sanoo Virtapiste-verkostoa operoivan Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola.

”Toivotamme Lahti Energian lämpimästi sähköautoilun edelläkävijöiden joukkoon Liikennevirta Oy:n osakasyhtiöksi.”

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 4.6.2014