Tuulilasi

Lähteekö BMW haastamaan Mercedeksen hyperauton?Lähteekö BMW haastamaan Mercedeksen hyperauton?

BMW:n M-divisioona kaavailee aloittavansa hyperauton tekemisen. BMW:n varatoimitusjohtaja Dirk Hacker vahvistaa, että projekti aloitetaan heti, jos johtokunnasta vihreää valoa näytetään.
Kuvat BMW

Mercedes julkisti oman Project One -hyperautonsa Frankfurtin autonäyttelyssä. Noin 1,7 miljoonaa euroa maksava auto tulee myyntiin 2019. Siinä on 1,6-litrainen hybridimoottori, joka kehittää peräti 992 hevosvoimaa.

“Haluaisimme tehdä samankaltaisen auton. Ja myös pystyisimme siihen. Vaikka keskitymmekin tällä hetkellä enemmän tulevaisuuden ajamisen teknologiaan, lähdemme tähän projektiin, jos vain päätämme niin”, Hacker sanoo Reutersille.

Moni F1:ssäkin mainetta niittänyt tiimi on pyytänyt BMW:tä kehittämään myös LMP1-auton, jolla voisi osallistua Le Mansin 24 tunnin ajoon. BMW haluaa kuitenkin keskittyä kilpasarjoihin, joissa ajetaan lähempänä tuotantoautoja olevilla malleilla. Lisäksi BMW:llä on oma Formula E -projektinsa.

”Formula E olisi kiinnostava myös BMW:n M-divisioonalle, sillä meillä on juuret moottoriurheilussa. Jonkinlainen sähköinen haloauto on kiinnostavan kuuloinen projekti. Ehkä se on realistisempaa kuin se, että tuotantoomme tulisi hyperautoja”, Hacker sanoi.

Julkaistu: 25.10.2017