Tuulilasi

Lähdössä juhannuksena tien päälle? Tarkista täältä tietöiden sijainnit!Lähdössä juhannuksena tien päälle? Tarkista täältä tietöiden sijainnit!

Juhannusliikenteen vilkkaimmat päivät ovat torstai 22.6. ja sunnuntai 25.6.
Teksti Niko Rinta
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Anssi Kienanen

Liikenneviraston arvion mukaan juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan torstaina 22.6. kello 11–20 välillä. Tällöin liikennettä on normaalia kesäperjantaita enemmän varsinkin pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä. Ruuhkatuntien aikana liikenteen nopeus saattaa laskea jopa 20–40 km/h tien nopeusrajoitusta alemmaksi esimerkiksi valtatiellä 4 pohjoiseen päin. Myös perjantaina 23.6. menoliikennettä on runsaasti, mutta silti selvästi vähemmän kuin torstaina.

Juhannuksen paluuliikenne on vilkkaimmillaan sunnuntaina 25.6. kello 11–22 välillä. Myös paluuliikenteessä ajonopeudet voivat tippua huomattavasti ruuhkien takia. Liikennettä on runsaasti koko päivän varsinkin valtateillä 4 ja 5 Helsinkiin päin.

Vaikka työskentely tietyömailla keskeytetään juhannuksen ajaksi, voi tietyöalueilla olla alemmat nopeusrajoitukset esimerkiksi kavennettujen kaistojen takia. Juhannusliikennettä hidastavia tietöitä on muun muassa Helsingin seudun kehäteillä ja monilla valtateillä. Tiedot käynnissä olevista tietöistä voi tarkistaa Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelusta.

Julkaistu: 21.6.2017