Mondo

Lähdössä Bilbaoon susijengin kanssa?


Suomen koripallomaajouk­kueen näytönpaikka Bilbao on paljon muutakin kuin kuuluisa Guggenheim-museo. Tässä Mondon vinkit!
Kuvat Bilbao Turismo

Ruoka

Bilbaossa pitää maistaa Baski­maan kuuluisaa sormiruokaa, pintxoja. Vanhankaupungin eli Casco Viejon parhaat pintxobaarit löytyvät Plaza Nueva -aukiolta sekä Calle Santamarian ja Calle Jardinesin varrelta. Pistäydy pintxobaari Gure Tokiin (guretoki.com) ja tilaa pikkusyötävän rinnalle txakoli-viiniä tai Riojan punaviiniä.

Katu

Bilbaolaiset ovat maanläheisiä ja ylpeitä kaupungistaan, erityisesti sen jalkapallojoukkue Atletic Club Bilbaosta. Jos kaipaat paikallista tunnelmaa, suuntaa Indautxussa sijaitsevalle Calle Licenciado Pozalle eli Las Pozasille. Sen pikkubaareissa baskeripäiset vanhat herrat seuraavat futista vieri vieressä äänekkään nuorison kanssa.

Näköala

Uudenkarhealla metrolla on helppo matkustaa lähialueiden hauskoihin kalastajakyliin. Erityisen kauniit maisemat avautuvat Portugaleten kylässä sijaitsevalta, Biskajanlahden historialliselta Puente Colgante -riippusillalta.

Ranta

Lähimmälle rannalle pääsee metrolla alle puolessa tunnissa. Paikallisten mieleen on erityisesti Sopelana, joka soveltuu niin surf­faukseen kuin auringonpalvontaan.

Koripallon MM-kisat Espanjassa 30.8.–14.9. Suomen alkulohko Bilbaossa. 

Julkaistu: 18.8.2014