Mondo

Lähde syyslomalle Pärnuun


ARKISTON KÄTKÖISTÄ. Pärnu on monen kesäsuosikkeja, mutta joistakin se on parhaimmillaan juuri nyt syksyllä hulinan ja hintojen rauhoituttua. Virolaisen Diivan-sisustuslehden päätoimittajan Silvia Pärmann antaa syystärpit omaan suosikkikaupunkiinsa.

Virolaisen Diivan-sisustuslehden päätoimittaja Silvia Pärmannin suosikkikaupunki Pärnu on hänestä parhaimmillaan syksyllä, kun rannoilla on rauhallista ja hinnat alhaalla. Tässä Silvian tärpit syyslomalle.

Ranta. Nauti rauhasta, kävele elefantin malliselle vesiliukumäelle ja nappaa idyllinen rantakuva.

Ihana hotelli. Vanhanajan tyyliin sisustetussa Ammende Villassa (ammende.ee) on 18 tilavaa ja ylellistä huonetta. Sesongin ulkopuolella 2 hh alkaen 80 e/yö, hintaan sisältyy erinomainen aamiainen.

Syysiltojen georgialainen. Kolhethissa (Kuninga 36, kolhethi.ee) kannattaa maistaa saksanpähkinällä ja valkosipulilla täytettyä munakoisoa (4,50 e) tai grillattua porsasta ja suluguni-juustoa (9 e).

Hauskoja tuliaisia. Jos meripihka ei ole juttusi (se tuodaan kaiken lisäksi Latviasta), piipahda pärnulaisten käsityöläisten töitä esittelevään Maarja Magdaleena Gildiin (Uus 5, maarjamagdaleenagild.ee).

Hemmottelua. Pärnulla on pitkät perinteet kylpyläkaupunkina. Estonia (spaestonia.ee) tarjoaa saunojen ja altaan lisäksi erilaisia hoitoja.

Herkkuja. Kaupungin uusin tulokas on trendikäs ravintola-baari Fookus (Kuninga 1), joka tarjoilee lähialueiden herkkuja. Vuohenjuusto-kampelasalaatti on kerrassaan loistava. Viikonloppuisin ohjelmassa elävää musiikkia ja dj.

Julkaistu: 14.10.2013