Tuulilasi

Laakkonen aloittaa yt-neuvottelut - koskee koko henkilöstöä

Laakkonen aloittaa yt-neuvottelut - koskee koko henkilöstöä
Autokonserni Laakkonen aloittaa yhteistoimintaneuvottelut tuotannollistaloudellisista syistä koronavirusepidemian aiheuttaman työn määrän vähenemisestä johtuen.

Neuvotteluiden piirissä ovat kaikki konsernin työntekijät ja toimihenkilöt, yhteensä n. 880 henkilöä. Yhteistoimintaneuvotteluiden tavoitteena on turvata yhtiön tulos ja toimintaedellytykset jatkossa.

”Koronavirusepidemia vaikuttaa lähes poikkeuksetta kaikkiin suomalaisiin yrityksiin – valitettavasti myös Laakkoseen. Asiakasmäärän vähentymisestä johtuvien yhteistoimintaneuvotteluiden tavoitteena on turvata yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus. Tämä on vastuumme niin henkilöstöämme, asiakkaitamme kuin yrityksen omistajiakin kohtaan”, linjaa Laakkonen autokonsernin toimitusjohtaja Tero Panhelainen.

Yhteistoimintaneuvottelut käydään koskien henkilöstön mahdollista lomauttamista enintään 90 päivän ajaksi, koronavirusepidemiatilanteen edellyttämällä tavalla. Lomautukset on suunniteltu toteutettavaksi henkilöstöryhmittäin ja paikkakunnittain, työtilanteesta riippuen vuoden 2020 loppuun mennessä.

Lisäksi on käynnistetty yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat Laakkonen Oulun ja Tampereen Vaihtoautokeskusten mahdollista toiminnan lopettamista sekä Redin kauppakeskusmyymälän liiketoimintakonseptin mahdollista muuttamista. Oulun ja Tampereen Vaihtoautokeskuksia sekä Redin kauppakeskusmyymälää koskevien neuvotteluiden piirissä on 15 henkilöä. Työsuhteiden irtisanomistarve on alustavien arvioiden mukaan enintään 9 henkilöä vuoden 2020 huhtikuun loppuun mennessä.

Julkaistu: 23.3.2020
1 kommentti