Tuulilasi

Kysely paljastaa suomalaisautoilijan suurimman pelon – "ero nuorimpien ja vanhimpien kuljettajien välillä on huima"


Turvavälit, ohitukset ja ylinopeus huolestuttavat kesäautoilussa eniten.

Kesän valoisissa illoissa ja lämpimällä säällä autoilun luulisi olevan pelkkää iloa ja nautintoa. Kesäautoilussa vaanivat kuitenkin omat vaaransa.

Yllättävää kyllä, suomalaiset eivät ole niinkään huolissaan eteen hyppivistä hirvistä, auringon häikäisystä tai rattiin nukahtamisesta.

Nokian Renkaiden teettämän kyselyn mukaan eniten pelätään kanssa-autoilijoiden käyttäytymistä: vaarallisia ohituksia, liian lyhyitä turvavälejä ja ylinopeutta. Iäkkäämmät autoilijat sekä naiset ovat nuoria kuskeja ja miehiä huolestuneempia riskitekijöistä.

Viidennes suomalaisautoilijoista on huolissaan kuluneilla kesärenkailla ajamisesta ja vesiliirtoon joutumisesta.

"Varsinkin vaarallisten ohitusten pelossa ero nuorimpien ja vanhimpien kuljettajien välillä on huima. Tutkimuksen mukaan 18–34-vuotiaista vaarallisia ohituksia pelkää vajaa puolet haastatelluista, yli 55-vuotiaista jo 62 prosenttia", summaa Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri tiedotteessa.

"Joka seitsemäs kesällä sattunut onnettomuus johtuu tavalla tai toisella renkaista. Renkaat ovat joko liian kuluneet, ilmanpaineet eivät ole kohdillaan tai ajetaan sekarenkailla."

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 1.7.2015