Tuulilasi

Kysely: Auton ostajat haluavat autonsa multimedialaitteiden valmistajiksi joko Googlen tai Applen

2


Kysely: Auton ostajat haluavat autonsa multimedialaitteiden valmistajiksi joko Googlen tai Applen

IHS Automotive on selvittänyt, että auton ostajat haluavat Googlen tai Applen valmistamia info- ja multimediajärjestelmiä autoihinsa.
Teksti Max Lange
Kuvat Hyundai

Yhdysvaltalaiset teknologiajätit tutkivat parhaillaan mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa vielä nykyistäkin enemmän autoteollisuuden puolelle. Näillä teknologiajäteillä on jo käytössä älypuhelimien ja auton toimintoja yhdistävät Android Auto ja Apple CarPlay.

IHS:n kyselytutkimuksen mukaan 60 prosenttia brittiläisistä ja 55 prosenttia saksalaisista autonostajista haluaisivat auton info- ja multimediajärjestelmien olevan Applen tai Googlen valmistamia, kertoo Automotive News Europe.

Tällä hetkellä autonvalmistajat ja heidän alihankkijat kehittävät yhdessä näitä järjestelmiä autoihin. Ostajat haluavat myös äänikomentoja, joilla ohjata auton erilaisia toimintoja. He haluaisivat kyselyn mukaan ohjata älypuhelimen toimintoja auton kosketusnäytöltä tai ratin painikkeilla.

Kysely ei vastaa siihen, ovatko nykyiset auton ostajat tyytyväisiä autoissa oleviin nykyisiin multimediajärjestelmiin. Monet autoista löytyvät kosketusnäytöt ovat erittäin kankeita ja hitaita käyttää verrattuna esimerkiksi älypuhelimiin tai tabletteihin.

Mielenkiintoista kyselyn tuloksessa oli myös se, että 65 prosenttia sekä saksalaisista että brittiläisistä autonostajista haluaisivat käyttää älypuhelintaan auton navigointilaitteena.

IHS Automotiven kysely on nimeltään Apps in the Car 2015, ja se suoritettiin Saksassa, Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 17.11.2015