Tuulilasi

Kysely: Autoilijat kokevat, että eivät osaa käyttää monia uusia varusteita ja avustimia


Saksalainen TNS-Infratest on tehnyt Mobile.de:n välityksellä kyselyn, jonka mukaan kaksi kolmasosaa autoilijoista eivät koe hallitsevansa autojen monia varusteita, vaan haluaisivat koulutusta niiden käyttöön.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Juha Juntto, TL-kuva-arkisto

Saksalaiset autoilijat kokevat myös, että heidän ajokäyttäytyminen muuttuu uusien monimutkaisten teknologioiden myötä. Uusien innovaatioiden autoissa ei pitäisi monimutkaistaa ajamista eikä viedä keskittymistä muualle, kertoo Mobile.de:n Malte Krüger.

Kyselyn tuloksissa mielenkiintoinen jakauma osui lisäkoulutuksen tarpeeseen autojen uusien varusteiden toimintoja käytettäessä. Melko tarkkaan yksi kolmasosaa koki tarvitsevansa lisäapua, toinen yksi kolmasosa koki, että nykyinen autokoulun yhteydessä oleva varusteiden selittäminen riittää ja viimeinen kolmasosa ajatteli, että koulutusta ei tarvita lainkaan.

Vain 17,7 prosenttia vastanneista koki, että he ovat täysin sinut uusien toimintojen, kuten älypuhelinsovellusten linkittämisen, kaista-avustimien ja muiden vastaavien toimintojen kanssa. 24,8 prosenttia vastanneista koki, että heillä ei ole mitään ymmärrystä näiden järjestelmien toimintatavoista.

Miehet ja erityisesti nuoremmat ikäpolvet kokivat olevansa valmiimpia käyttää uutta teknologiaa autoissa, kertoo Automobilwoche.

Kysely tuo esiin mielenkiintoisia huomioita, joita ei välttämättä autonvalmistajien insinöörit osaa aina ajatella. Yksi asia on kuitenkin varmaa, uudet varusteet ja kuljettajan huomiota vievät laitteet tulevat vain yleistymään autoissa lähitulevaisuudessa.

Kyselyyn vastasi 1003 saksalaista Mobile.de-sivustolla.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 24.7.2014