Apu

Kyösti Kakkonen: ”Vihaan poliitikkojen epärehellisyyttä – Näytä minulle rehellinen poliitikko, minä näytän sinulle valehtelijan”

Kyösti Kakkonen: ”Vihaan poliitikkojen epärehellisyyttä – Näytä minulle rehellinen poliitikko, minä näytän sinulle valehtelijan”
Liikemies Kyösti Kakkosta naurattaa yhä, kun Erkki Liikanen murjaisi 1980-luvun lopulla valtiovarain­ministerinä poliittisen vitsin lupaamalla ­kolminkertaiset lapsilisät – ja luikki sitten karkuun Brysseliin.
Julkaistu: 10.4.2021
Jatka lausetta Kyösti Kakkonen: Minuun jäi pysyvät jäljet, kun ... ensimmäinen vaimoni Ulla-Maija menehtyi aivo­kasvaimen murtamana vain 52-vuotiaana 2007. Elämä oli vasta edessä. Kun on hyvinvointitakuu, pitäisi olla myös eliniänodotteen takuu. Se oli dramaattinen ja ­vaikuttava kokemus.
Viimeksi nauroin makeasti 1980-luvun lopulla, kun savolainen vääräleuka Erkki Liikanen valtiovarain­ministerinä murjaisi eduskunnan puhujapöntöstä ­vakavalla naamalla poliittisen vitsin lupaamalla ­kolminkertaistaa lapsilisät. Sitten hän luikki karkuun Brysseliin.
Liikutun kyyneliin isänmaallisena kansalaisena ja patrioottina, kun itsenäisyyspäivänä katson Edvin Laineen Tuntematonta sotilasta kohdassa, jossa aseveljet tulevat vakavailmeisinä rämeen yli kantaen kuollutta toveriaan ja haudaten hänet hiljaisesti keskelle suota närekäkkyrä ristinään Finlandia-hymnin soidessa taustalla.

Kafkamainen hyvinvointikupla

Vihaan sydämeni pohjasta ihmisten teennäisyyttä ja ylimielisyyttä, epäoikeudenmukaisuutta ja poliitikkojen valheellista viestintää ja epärehellisyyttä, erityisesti vihervasemmiston valheellisuutta. Näytä minulle ­rehellinen poliitikko, minä näytän sinulle valehtelijan.
Pelkään kuollakseni, että kansakuntamme ymmärryksen valot sammutetaan ja ihmisille paljastuu kafkamainen ja valheellinen ”hyvinvointikupla”, joka puhkeaa.
Häpeän syvästi ymmärtämättömän Sanna Marinin hallituksen kokemattomuutta. ­Pyydän anteeksi lapsenlapsiltani, että heidän on varmasti vaikeaa ymmärtää, miksi ­köyhät suomalaiset maksavat vauraiden italialaisten elintasovelkoja.
En aio koskaan antaa anteeksi sitä, että Mauno Koivisto toimi lapatossumaisesti estäen vanhan Suomen palautuskeskustelun, kun sekä Jeltsin että Gorbatshov tarjosivat meille neuvotteluja Karjalan palauttamisesta.

Kekkonen on ykkönen

Urho Kekkosesta haluan sanoa, että hän oli todellinen suurmies, kansakuntamme isä vaikeina aikoina. Kesti kauan, ennen kuin hänen jälkeensä saatiin maahan taas uusi koko kansan presidentti valon näyttäjäksi kansa­kunnallemme Sauli Niinistön muodossa.
Minun jumalassani mukavinta on kristillinen ­l­­ähimmäisenrakkaus ja anteeksianto. Jumalani rakastaa luomakuntaa ja meitä kaikkia pienistä virheistämme huolimatta, siunaten meitä kaikkia.
Maahanmuuttajille haluan sanoa, että maassa maan tavalla. On syytä kunnioittaa suomalaista, demokraattista oikeusjärjestelmää ja kristillistä arvopohjaa. Heidän tulee opetella suomen kieli ja kantaa vastuunsa osana yhteiskuntaa. Olette tervetulleita, rakentakaamme yhdessä parempaa tulevaisuutta.
Jos saisin lahjaksi miljoona euroa, lahjoittaisin sen lapsiperheiden tukemiseen ja laittaisin siihen vielä lisää päälle. Itse en ole saanut ­elämässä senttiäkään ilmaiseksi. ­Miljoonani olen hankkinut kovalla työllä ja yrittäjyydellä. Laita hyvä kiertämään on mottoni.
Aion vielä opetella lisää elämää, koska se on hieno opintomatka. Vanhempanakin ­tuntee olevansa vasta polun alussa. Uskon sielunvaellukseen. Opiskelu jatkuu ­tuonpuoleisessa.
Päivitetty 10.4. – Ilmestynyt 10.1.2021
22 kommenttia