Tuulilasi

Kymppitonni käytetyllä: Mittarissa 440 876 km – ei vielä paalaukseen!

Kymppitonni käytetyllä: Mittarissa 440 876 km – ei vielä paalaukseen!
Vanha Skodamme selvitti kymppitonnin taipaleen kuin leikiten. Auto mennä porskuttaa, vaikka matkamittari lähestyy puolen miljoonan kilometrin rajaa.

Kun edellinen Kymppitonni käytetyllä -automme eli Citroën C5 oli päässyt taipaleensa loppuun, ryhdyimme pikkuhiljaa etsimään uutta käytettyä. Päätimme, että nyt jos koskaan on Skoda Octavian vuoro. Skoda on säilyttänyt arvonsa varsin hyvin, joten tuoreehkot autot olivat aika kovissa hinnoissa.

Hyisestä alkukesästä huolimatta lähdimme etsimään vain ilmastoinnilla varustettuja autoja. Vetokoukkukaan ei ollut haitaksi, lisäsimme senkin listalle. Käyttövoimalla ei ollut niin väliä.

Sitten löysimme Nettiautosta ilmoituksen, jossa kaupattiin kohtalaisen siistiä Skodaa rehellisellä tavalla. 2001-mallisella Octavia Combi dieselillä oli ajettu 427 000 km, ja siitä pyydettiin 2 500 euroa. Rehellisen ilmoituksesta teki se, että siinä lueteltiin viat: maalipintaa paikkailtu, kuskin istuin kulunut, toinen takasähköikkuna ei toimi ja peilien säätönuppi liimattu.

Sovimme tapaamisen sekä myyjän että ostajan työkiireiden takia juhannuksen jälkeiselle viikolle. Espoossa odottikin auto, joka oli aika tarkkaan sellainen kuin ilmoitus lupasi.

Koeajolla kaikki toimi kuten pitikin. Autossa oli radiokin, mutta sitä ei tullut kokeiltua – mikä oli selvä virhe.

Lue Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Ambienten Kymppitonni käytetyllä -loppuraportti Tuulilasin tuoreimmasta numerosta 15/2014.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 25.11.2014
3 kommenttia