Kymmenen kiloa itseään lihottanut Jarkko Niemi: ”Vedin kaikkea, mikä tavallisesti kielletään”
Puheenaiheet
Kymmenen kiloa itseään lihottanut Jarkko Niemi: ”Vedin kaikkea, mikä tavallisesti kielletään”
Näyttelijä onnistui pääsemään takaisin normaalimittoihinsa reilussa kahdessa kuukaudessa.
Julkaistu 27.1.2016
Apu

Näyttelijä Jarkko Niemi on tuttu sivurooleistaan muun muassa Siskonpeti- ja Syke-tv-sarjoissa, mutta nyt mies näyttelee pääosan legendaarisen levy-yhtiön tarinan kertovassa Love Records – Anna mulle Lovee -elokuvassa.

Kosteasta ja railakkaasta elämästä nauttivaa musiikkituottajaa Atte Blomia esittävä Jarkko joutui elokuvaa varten lihotuskuurille ja kasvatti elopainoaan puolessatoista kuukaudessa peräti kymmenen kiloa. Jarkon mukaan massakuurin avaimena oli epäterveellinen ruokavalio: suklaa, hampurilaiset, virvoitusjuomat ja light-tuotteet.

– Vedin kaikkea, mikä tavallisesti kielletään. Luulin, että saisin vain mässäillä ja ottaa rennosti. Lihottaminen oli kuitenkin yllättävän vaikeaa. Päivässä piti saada aikamoinen kalorimäärä kasaan, Jarkko muisteli elokuvan lehdistötilaisuudessa.

Tavallisesti aktiivisesti liikkuvaa näyttelijää kiellettiin myös urheilemasta. Kuudessa viikossa hänen vaatekokonsa kasvoikin miltei kolmella numerolla ja hän joutui selittelemään ystävilleen muutostaan.

– Otin aiheen aika nopeasti puheeksi. Olen aina urheillut aika paljon, ja yhtäkkiä olinkin todella pöhöttynyt. Jengillä olisi voinut herätä huoli minusta, jos en olisi sanonut mitään.

Nyt Jarkko on taas päässyt takaisin normaalimittoihinsa. Kertyneet kilot karisivat reilussa kahdessa kuukaudessa, kun Jarkko sai ammattilaisvalmentajan Juha Silvennoisen avukseen.

– Yksin olisi varmaan ollut tosi vaikea päästä kiloista eroon, mutta onneksi sain apuja. Olin neljäskymmenes näyttelijä, jonka Juha laittoi kuntoon. Muutos lähti perusjutuista, kuten oikein syömisestä. Nyt minulla on taas hyvä olo omassa kehossani, Jarkko kertoi. 

Kommentoi »