Apu

Kuukauden horoskooppimerkki: Kauris

Kuukauden horoskooppimerkki: Kauris
Kuukauden horoskooppimerkki on ahkera ja periksiantamaton kauris.

Oletko keskitalvella syntynyt kauris, eläinradan työmyyrä, kuivalla huumorilla varustettu ajattelija sekä lain, tieteen ja sosiaalisen järjestyksen ihannoija? Jos ystävä- tai tuttavapiiriisi kuuluu näitä asiallisuuden ja virallisuuden mestareita, olet todennäköisesti päässyt läpi melkoisen luottamustestipatteriston, kauris kun kaipaa kaikkeen ylimääräistä varmistusta. Vaikka Aurinko kauriin merkissä edustaakin vakavahenkistä, rationaalista ja käytännöllistä ihmistyyppiä, astrologisen syntymäkartan kokonaisrakenne voi pehmentää tätä asiallista ja muodollista kuvaa huomattavasti. Tutki kauriin luonteenpiirteitä työssä, ihmissuhteissa tai taloudenhoidossa niin ymmärrät tätä ahkeruuteen ja periksiantamattomuuteen taipuvaista merkkiä paremmin.

Lapsuusmaisema: Kauriin lapsuusmaisema on jo usein täynnä vastuuta ja velvollisuutta, sisaruksista huolehtiminen tai äidin ja isän asioilla juokseminen opettaa ahkeruutta ja organisoimiskykyä varhaisessa vaiheessa. Pikkuvanha kauris saa monesti huolettavakseen aikuisten asioita,  perheen tiukka taloudellinen tilanne tai vanhemman huono terveys pakottaa ponnistelemaan omille jaloille. Kauris joutuu jo nuorena hillitsemaan tunteitaan, raivonpuuskiaan tai mielenilmaisujaan, vahva auktoriteettien ihailu näkyy poliisin pelkona tai isovanhempien kunnioituksena.  

Työ, ura ja ammatti: Taloudellinen ja yhteiskunnallinen menestys on monelle kauriille tärkeää, työttömyys tai toisen siivellä eläminen on vastenmielistä ja aiheuttaa merkille tyypillisiä masennuskausia. Myös  nopeat käänteet rasittavat kaurista. Työpaikan vaihdokset tai yt-neuvottelut aiheuttavat ahdistusta, pysyvyys ja turvallisuus ovat ensiarvoisen tärkeitä. 

Kauriilla on jo nuorena aikuisena tarve vaikuttaa opiskelu- tai työyhteisössä yhteisten asioiden hoitamiseen, oppilaskunnan puheenjohtaja tai työpaikan pääluottamusmies on usein kauris. Valtava kunnianhimo ja menestymisen tarve vie kouluttautumaan tai tekemään yrittäjänä pitkää päivää. Lajiensa parhaiden urheilijoiden Lewis Hamiltonin tai Tiger Woodsin pitkät urat kertovat merkin sitkeydestä ja päämäärätietoisuudesta. Oman alansa sankareista Antero Mertaranta (17.1.), Mel Gibson (3.1.) tai Tarja Halonen (24.12.) saavat kiitosta vielä eläkepäivillään pitkän ja menestyksekkään uransa ansiosta.

Kauris on omimmillaan virkamiehenä, opettajana tai poliitikkona, korkea työmoraali ja vastuuntuntoisuus vie usein kohti korkeinta pallia. Kauris ponnistaa ylös hierarkiassa ja löytää itsensä johtajan tai esimiehen paikalta. Merkille on ominaista turvallinen reitti, joka tarkoittaa hyvää palkkaa tai työn tuomia etuisuuksia. Taloudenhoidossa kauris on tunnollinen, laskut maksetaan ajallaan ja lainaa otetaan kohtuullisesti. Kauris vertailee alennuksia ja tarjouksia. Merkillä on taipumusta myös nuukuuteen. 

Terveys/hyvinvointi: Terveytensä huoltamisessa kauris luottaa usein tieteelliseen tutkimukseen ja auktoriteetteihin, huuhaahoidot joutavat romukoppaan ja huono lääkäri saa kuulla kunniansa. Kauris ottaa mielellään itse selkoa asioista ja voi olla omasta mielestään lääkäriä parempi sairauden diagnosoija. Työkeskeinen kauris on altis ylirasitukselle ja alavireisyydelle,  myös masennustaipumus on tuttua niille, jotka toimivat pitkään suorituskykynsä äärirajoilla. 

 Kauriin merkkiin liitetään erilaiset luustosairaudet, kulumat, verenkiertohäiriöt ja iho-ongelmat.

Rakkaus: Saatat ihastua kauriin jämäkkään ja turvalliseen persoonaan, hän ei haihattele pilvilinnoja, eikä petä lupauksiaan. Ensitreffeillä kauris kartoittaa kumppanin omaisuutta, velkoja ja mahdollista perintöä. Rakkaudentunnustuksia voi joutua odottamaan pitkäänkin, mutta kun kärsivällisyys palkitaan, kauris vannoo ikuista rakkauttaan. Kumppanina kauris on mitä luotettavin, hän kestää vastoinkäymisiä ja hankalia hetkiä monia muita merkkejä paremmin. Parisuhteen ongelmat liittyvät usein kauriin työkeskeiseen elämänasenteeseen. Ajankäyttö jättää toivomisen varaa yhteisten hetkien suhteen. Kauris vie joskus työnarkomanian liian pitkälle, ja moni avioliitto kariutuu, kun perheen hoitaminen jää tyystin kumppanin harteille. 

Kauris 23.12.–20.1.

Planeetta: Saturnus

Värit: tummanvihreä ja ruskea

Kuuluisia kauriita: Isac Elliot, Chisu, Rowan Atkinson, Anne Berner, Jim Carrey, Diane Keaton, Maarit Tastula, Timo Jutila, Dome Karukoski, Nigella Lawson.

Parhaat kumppanit: rapu, härkä ja neitsyt.

Haastavimmat kumppanit: oinas ja vaaka.

Alma-Sofia Miettinen  

17.1.1996 Kuopio 

Upeaääninen laulaja Alma on hurjassa nousukiidossa urallaan. Ei ihme, että tämä nuori nainen saapui Linnan juhliin neonkeltainen huomiotakki päällään – nuoren kapinallisen astrologinen syntymäkartta kun ei anna tilaa sievistelylle. Alma tulee rikkomaan rajoja vielä monella tapaa, tyylissä on samaa karismaa kuin maailmantähti Adelella.

Merkin viimeisellä viikolla syntyneitä kauriita viedään ensi vuoden puolella lujaa, Alman kansainvälinen ura vaatii matkustelua ja lentokoneessa istumista. On hienoa katsoa eteenpäin: uran upeimmat huippuhetket ovat vielä tuloillaan.

Lenita Airisto 

1.1.1937 Helsinki 

Lenita Airisto on syntynyt kauriin merkissä kultalusikka kädessään. Mars-henkinen syntymäkartta kertoo toimeliaasta yrittäjänaisesta, jonka kunnianhimo hipoo pilviä. Kun kuu on vielä neitsyen merkissä, pukeutuminen ja ulkonäkö ovat aina huoliteltuja. Huoli suomimiehen sukista liittyy täydellisyyden tavoitteluun. 

Voimakkaiden ja eteenpäin pyrkivien naisten syntymäkartalta löytyy aina vahva Pluto-teema. Ehdottomat mielipiteet ja napakat kommentit ovat myös Sofi Oksasen (7.1.) tai Rosa Meriläisen (31.12.) työvälineitä. Väittelyyn tämän rautarouvan kanssa ei kannata lähteä, siinä jää aina toiseksi.

Vesa-Matti Loiri  

4.1.1945 Helsinki

Vesa-Matti Loirissa on aimo annos kauriin merkkiin liittyvää kunnianhimoa, joka näkyi nuorempana eri urheilulajeihin liittyvänä kilpailuhenkisyytenä, vanhemmiten roiman työmäärän hoitamisena. Herkän ja luovan Neptunus-tyypin vastapainona toimii vakavahenkinen selvänäkijä ja intuitiivinen tulkitsija.  

Kauriille ominaiset jalkavaivat ovat myös Loirin hidasteena diabeteksen aiheuttamien hermovaivojen takia. Tammikuun puolella syntyneiden kauriiden terveysteema on enemmän tapetilla vuoden 2019 puolella. Kun Saturnus liikkuu merkissä 20.12.2017 –16.12.2020, vanhemmat kauriit siirtyvät viettämään eläkepäiviä.

Teksti Satu Ruotsalainen, kuvat A-Lehtien kuva-arkisto

Julkaistu: 5.1.2018
Kommentoi »