Tuulilasi

Kuskien puhelimet eivät toimineet ruuhka-aikaan – syyllinen löytyi katumaasturistaKuskien puhelimet eivät toimineet ruuhka-aikaan – syyllinen löytyi katumaasturista

Floridalainen Jason R. Humphreys on eräänlainen oman arkensa sankari. Hän on pyrkinyt omatoimisesti tekemään liikenteestä turvallisempaa häiritsemällä matkapuhelinten signaalia ja estäen näin autoilijoiden puhelimen käytön.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Mies piti Toyota Highlander -autossaan häirintälaitetta, jotta auton ympärillä olevat eivät voineet käyttää puhelintaan, kertoo Network World. Häirintä jatkuin noin kahden vuoden ajan.

Ongelma vain on, että Floridassa tekstiviestin lähettäminen ajaessa on laitonta, mutta puhelimeen puhuminen ei. Lisäksi häirintälaitteen käyttö on kiellettyä kaikilta muilta paitsi viranomaisilta. Näin ollen viestintävirasto FCC on lätkäissyt Humphreysille 48 000 dollarin (34 600 euron) sakot. Maksuaikaa miehellä on 30 päivää. Vaihtoehtona on vastineen antaminen tuossa samassa ajassa.

Häirikön jäljille päästiin operaattori T-Mobilen verkko-ongelmien selvityksen yhteydessä. Yhteysongelmia havaittiin tietyllä 19 kilometrin tieosuudella ruuhka-aikaan. Poliisi ja FCC saivat jäljitettyä häiriön aiheuttajaksi Humphreysin Highlanderin.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 2.5.2014