Tuulilasi

Kun autosta loppuu virta, siitä voi tulla hengenvaarallinenKun autosta loppuu virta, siitä voi tulla hengenvaarallinen

Teksasilaismies menehtyi helteellä vuoden 2007 Corvetteensa, koska ei päässyt sieltä ulos auton virran mentyä poikki. Onko tapaus autonvalmistajan vika?
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat GM

Tämä surullinen onnettomuus tapahtui viime torstaina Teksasissa Yhdysvalloissa. 72-vuotias mies oli jäänyt jumiin autoonsa kovalla helteellä. Auton virta oli katkennut, joka johtui löystyneestä akkukaapelista.

Corvetten ikkunat ja ovet toimivat sähköllä, joten autosta ei ollut ulospääsyä tavallisin keinoin. Surullista tapauksessa on etenkin se, että Corvettessa on lattiassa manuaalinen vipu, jolla ovet voi avata. Mies ei tosin tiennyt tämän vivun olemassaolosta, ja menehtyi autoonsa.

Palomiehet lopulta löysivät Corvetten, mutta joutivat rikkomaan auton lasin päästäkseen sisään. Mies oli tuolloin jo kuollut. Hänet oli löydetty auton ohjekirja kädessä, mutta ei ollut löytänyt apua tarpeeksi nopeasti.

Nyt Yhdysvalloissa on käynnissä selvittely, että kenen syy onnettomuus oli. Avausvipu kuljettajan penkin alla ei ole yleistietoa, mutta apu olisi tarvittaessa löytynyt auton ohjekirjasta, kertoo Examiner.

Teoriassa samanlainen tapahtuma voisi käydä Suomessakin, tosin tarpeeksi kuumia hellepäivä on vuodessa vain kourallinen. Siitäkin huolimatta tapaus on pelottava. Riittääkö pieni vipu auton lattiassa pitämään sen turvallisena, jos virran loputtua auton ovet lakkaavat toimimasta?

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 15.6.2015