Kun kumppani siivoaa väärin ja myöhästelee jatkuvasti, huumori toimii paremmin kuin nalkutus
Apu Terveyden pääkirjoitus
Kun kumppani siivoaa väärin ja myöhästelee jatkuvasti, huumori toimii paremmin kuin nalkutus
Sen sijaan, että kuittailen romu­kasoista, voisin ihmetellä, kuinka merkillisiä tavaroita kirpputorilta taas löytyikään, kirjoittaa Apu Terveyden vastaava tuottaja Milla Talja.
Julkaistu 7.6.2023
Apu Terveys

Vessan ja kaappien ovet jäävät auki. Vaatteet leviävät pitkin asuntoa. Tiskialtaassa lojuu kippoja ja pöydällä roskia. Kun pitäisi jo lähteä ovesta, toista saa odotella takki päällä eteisessä. Ja niin edelleen. Kyllä ottaa päähän!

Parisuhteessa kitkaa aiheuttavat usein hyvin pienet ja arkiset asiat. Kun kyselin kavereiltani, mitkä kumppanin tavat ärsyttävät heitä eniten, esiin nousivat etenkin puolisoiden erilaiset siisteys- ja aikakäsitykset. Väärin siivottu! Aina myöhässä! Toisaalta monia ketuttaa suuresti myös se, että kumppani nipottaa omista tekemisistä tai tekemättä jättämisistä. Onko se likainen lautanen tosiaan kaiken meuhkaamisen väärti?

Arsytys voi vain lisääntyä vuosien mittaan. Tämä johtaa parisuhteessa helposti nalkuttamiseen, josta ei ole mitään hyötyä.

Aika parantaa monet vaivat, mutta ei yleensä auta sietämään puolison maneereja yhtään paremmin. Päinvastoin ärsytys voi vain lisääntyä vuosien mittaan. Tämä johtaa parisuhteessa helposti nalkuttamiseen, josta ei tietenkään ole mitään hyötyä. Apu Terveydessä 5/23 julkaistussa jutussamme kehotetaankin suhtautumaan kumppanin sietämättömyyksiin lempeästi ja jopa huumorilla. Kun et voi muuttaa tilannetta, naura sille!

Esimerkiksi oma puolisoni on piintynyt pinoaja. Huoneiden nurkkiin nousee mielestäni epäesteettisiä rykelmiä, joiden koostumus on kaikkea muuta kuin tarpeellista. Pystyisinkö katsomaan näitä pinoja uudesta näkökulmasta? Sen sijaan, että kuittailen romu­kasoista, voisin ihmetellä, kuinka merkillisiä tavaroita kirpputorilta taas löytyikään – ja ne tuottavat vielä iloa! Kannattaa myös muistaa, että ihan jokaisella on omat omituisuutensa ja pinttymänsä. Itse olen mahdoton murustaja, jonka syömisen jäljet näkyvät keittiön pöydällä ja usein myös sen alla. Mutta ehkei sekään ole niin kovin vakavaa?

Kommentoi »