Apu

Kuka varasti kesyn Hannu-hanhen Lappeenrannassa? Rikosilmoitus tehty

Kuka varasti kesyn Hannu-hanhen Lappeenrannassa? Rikosilmoitus tehty
Kotimaan katsaus: Liha on uusi ämpäri – tarjous ruuhkautti liikenteen. Savonlinnan 4H haastaa perheet palstaviljelyyn. Jäihin pudonnut koira pelastettiin Raahessa. Suora lähetys kalasääksen pesältä Ilomantsissa.
Julkaistu: 5.5.2020

Missä Hannu?

Lappeenranta. Kesy skoonenhanhi Hannu on varastettu Lohionginta Korpikeitaalta Lappeenrannan Joutsenossa. Korpikeitaan hanhet ovat tottuneet vieraisiin, ja niillä on tapana tulla aidan luokse juttelemaan, kun ihmisiä saapuu paikalle. Hannun pari, naarashanhi Hanna on keskittynyt viime päivinä munien hautomiseen, mutta ihmettelee, mihin puoliso on hävinnyt. Rikosilmoitus on tehty.

Lähde: Etelä-Saimaa

Kädet multaan

Savonlinna. Savonlinnan 4H-yhdistys haastaa lapsiperheitä palstaviljelyyn. Job4You-hanke tarjoaa mahdollisuuden perustaa oma kasvimaa. Kaikki osallistujat saavat ohjeet viljelyn aloittamiseen, tarvittavat työvälineet sekä istutettavat taimet ja siemenet. Maksuttomia viljelypaketteja on rajallinen määrä. Ilmoittautua voi osoitteessa https://savonlinna.4h.fi/. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Lähde: Itä-Savo

Loppu hyvin

Raahe. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen Raahen paloasema sai kiireellisen eläinpelastustehtävän metsän keskellä sijaitsevalle järvelle. Koira oli tippunut jäihin eikä jää kantanut omistajaa. Viisivuotias kultainen noutaja pelastettiin viime tingassa, ja koira pääsi kotiinsa verryttelemään kylmästä kankeita jäseniään. Tilanteessa auttoi kännykän 112 Suomi -sovellus, jonka avulla hätäkeskuspäivystäjä voi paikantaa soittajan hätätilanteessa tarkasti, vaikka soittaja ei tietäisi sijaintiaan.

Lähde: Keskipohjanmaa

Kyllä kannatti

Pietarsaari. Lihatalo Snellmanin drive in -tarjous ruuhkautti pahanpäiväisesti liikenteen Pietarsaaren Kolpintiellä. Snellman päätti myydä ravintolakäyttöön tarkoitettuja kokolihavalmisteita kuluttajille välttääkseen hävikkiä. Myynti järjestettiin tehdasalueelle niin, että ihmiset saattoivat tehdä ostokset autoistaan. Jonotusaika venyi lopulta tuntien mittaiseksi.

Lähde: Pietarsaaren sanomat

Meidän kämppä!

Ilomantsi. Sääksen pesintä on käynnistynyt Ilomantsin kamerapesällä. Mantaksi nimetty sääksinaaras palasi Afrikasta vain huomatakseen, että pesä oli jo varattu, joten pesän vallannut ampuhaukkapari sai kyytiä. Sääksikoiras Manun odotetaan palaavan pesälle lähipäivinä. Suora videolähetys pesältä löytyy YouTubesta hakusanoilla Ilomantsin sääkset. Pesään on asennettu kamera kevättalvella 2019.

Lähde: Pogostan sanomat

Kommentoi »