Apu

Kuka ansaitsee Apu-tonnin - anna äänesi Avun Facebookissa!


Ehdokkaat syyskuun Apu-tonnin saajaksi on valittu. Apu-tonnin saajaa voi äänestää Avun Facebook-sivuilla 26.9.–2.10. Eniten ääniä saanut hanke palkitaan Apu-tonnilla. Äänestys päättyy keskiviikkona 2.10.2019 klo 13:00.

Kauklahden VPK, Nuoriso-osasto

Kauklahden VPK:n nuoriso-osasto tarjoaa harrastustoimintaa 10-17-vuotiaille nuorille. Osasto harjoittelee palomiestaitoja viikoittain ja osallistuu säännöllisesti myös kilpailuihin ja muihin tapahtumiin.

Kauklahden VPK:n nuoriso-osastoon liittyminen ei vaadi minkäänlaista osallistumismaksua, eli toimintaan voi osallistua myös vähävaraisen perheen lapset ja nuoret. Toiminta osallistaa monenlaisia nuoria; poikia, tyttöjä, maahanmuuttajataustaisia ja kehityksessä rajoittuneita. Toiminta on yhteisöllistä ja opettaa nuorille tärkeitä perusarvoja, kuten muista ihmisistä ja ympäristöstä huolehtimista. Nuoriso-osasto toimii osin sponsoroinneilla ja lahjoituksilla, joten ylimääräinen tunnustus tulisi varmasti tarpeeseen.

Partiolippukunta Mikkelin Leiritytöt ry

Mikkelin Leiritytöt on yli 100-vuotias partiolippukunta. Toimintaa vetävät nuoret aikuiset vapaaehtoistyönä ilman korvausta. Toiminta pitää sisällään viikottaisia kokoontumisia sekä retkiä ja leirejä. Lippukunta osallistuu aktiivisesti partioleireille ja -retkille, niin omilleen kuin isommillekin.

Partio on monipuolista ja luonnonläheistä toimintaa. Tärkeää on tekemällä oppiminen, vastuun antaminen nuorille ja ryhmässä toimiminen. Seikkailut ja elämykset kuuluvat partioon: retkillä, leireillä ja kisoissa opitaan luottamaan omiin taitoihin. Partio on kaikille avointa ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta toimintaa.

Mikkelin Leirityttöjen toiminnassa on mukana myös erityistä tukea vaativia lapsia ja maahanmuuttajalapsia. Toiminta on hyvin organisoitua, suvaitsevaisuutta ja positiivista elämänasennetta korostavaa. "Leirityttöjen henkeen" tytöt kasvavat pienestä sudenpennusta lähtien ja vastuuta kukin saa omien voimavarojensa puitteissa siirtyessään pikkuhiljaa ryhmänjohtajatehtäviin.

Johtajat hoitavat hommansa idearikkaasti ja uskomattomalla innolla lasten ja nuorten hyväksi. Tänä kesänä lippukunta osallistuu Järvi-Suomen partiolaisten Ryske 19 -piirileirille suurella joukolla. Leirikustannusten kattamiseksi on tehty paljon talkootyötä esim. myymällä partiolaisten adventtikalentereita ja paketoimalla ostoskeskuksessa joululahjoja.

Leirivarusteiden hankkiminen on iso taloudellinen ponnistus. Uusia nykyaikaisia telttoja ollaan hankkimassa, samoin muita varusteita (esim. keittimiä, makuualustoja, rinkkoja). Lippukunnalla olisi hyvä olla varusteita, joita partiolaiset voivat lainata, koska omia ei ole joidenkin mahdollista hankkia. Lisäksi partiolippukunta avustaa vähävaraisia jäseniään leirimaksuissa.

Mikkelin Leiritytöt Facebookissa

Sambakoulu Império do Papagaion lasten ja nuorten tanssi- ja soittotunnit

Helsinkiläinen sambakoulu Império do Papagaio on järjestänyt lasten ja nuorten tanssi- ja soittotunteja jo pitkään 30 vuotisen historiansa aikana. Kaikki toimintamme, myös lasten tuntien järjestäminen ja opetus, perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja talkootyöhön. Tuntien hinnat voidaan näin pitää edullisina ja taata, että kynnys tulla tanssimaan ja soittamaan pysyy matalana. Kaikki ovat tervetulleita mukaan iloiseen joukkoomme!

Sambakoulumme toiminta on voittoa tavoittelematonta ja perustuu vapaaehtoiseen työhön. Tällaisella Apu-tonnilla saisimme järjestettyä lasten pikkujouluihin vaikka joulupukin käymään, loihtia uuden maalipinnan tanssisalin lattiaan ja ostaa uusia mattoja lasten käyttöön. Haaveena olisi myös mahdollistaa tällä rahalla nuorten tanssikilpailu tulevalla kaudella.

Äänestysohjeet:

Äänestä Apu-tonnin voittajaa Avun Facebook-sivuilla. Löydät ehdokkaat etusivulta.

Anna äänesi suosikillesi valitsemalla hanketta vastaava reaktio: sydän, hymynaama tai vau. Saat nämä hymiöt näkyviin viemällä hiiren kursorin tykkää-painikkeen päälle, jolloin valikko avautuu. Älä kommentoi hankkeen nimeä kommenttikenttään.

Eniten ääniä saanut hanke palkitaan Apu-tonnilla eli 1000 euron rahapalkinnolla hankkeen edistämiseksi.

Apu-tonni -äänestys toteutetaan jokaisen kuukauden alussa.

Ehdokkaita Apu-tonnin saajaksi voit ilmoittaa tästä.

Lue lisää jo palkitusta hankkeista tästä.

Julkaistu: 26.9.2019