Apu

Kuka ansaitsee Apu-tonnin - anna äänesi Avun Facebookissa!


Ehdokkaat joulukuun Apu-tonnin saajaksi on valittu. Apu-tonnin saajaa voi äänestää Avun Facebook-sivuilla 4.–10.12. Eniten ääniä saanut hanke palkitaan Apu-tonnilla. Äänestys päättyy tiistaina 10.12.2019 klo 13:00.

Linnanmäen sirkuskoulun kannatusyhdistys ry, sirkuskoulun vapaaoppilaspaikat lapsille ja nuorille

Linnanmäen sirkuskoulun tavoitteena on sen perustamisvuodesta 1981 alkaen ollut tarjota lapsille ja nuorille harrastusmahdollisuus taustaan, taitotasoon tai taloudelliseen asemaan katsomatta. Tätä periaatetta ylläpitää tänäkin päivänä toimintaa järjestävä Linnanmäen sirkuskoulun kannatusyhdistys ry, joka jakaa lukukausittain vapaaoppilaspaikkoja ja maksuhelpotuksia niitä tarvitseville lapsille ja nuorille. Linnanmäen sirkuskoulu tekee tärkeää syrjäytymisen ennaltaehkäisevää lapsi- ja nuorisotyötä tarjoamalla matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuden turvallisessa ja innostavassa yhteisössä. Linnanmäen sirkuskoulu perustettiin vuonna 1981 ehkäisemään lasten ja nuorten syrjäytymistä tarjoamalla heille innostava, liikunnallinen, sosiaalinen ja luova harrastusmahdollisuus. Tuolloin toiminnan rahoitti Lasten Päivän Säätiö.

Vuonna 2002 Lasten Päivän Säätiö ilmoitti lopettavansa sirkuskoulun toiminnan. Apuun riensivät silloisten sirkuskoululaisten aktiiviset vanhemmat ja sirkusopettajat perustamalla Linnanmäen sirkuskoulun kannatusyhdistys ry:n. Sirkuskoulun opetustoiminta onnistuttiin pelastamaan ja se on jatkunut ja kehittynyt huippuunsa tähän päivän asti.

Linnanmäen sirkuskoulun periaate on pitää lasten ja nuorten harrastusmaksut mahdollisimman alhaisina. Tämä on mahdollista vain erilaisin avustuksin, kannatusjäsenmaksuin, kummitoiminnan ja vapaaehtoistyön avulla. Yhdistys ei saa vakituista julkista tukea, toiminnan ylläpitämiseksi se järjestää opetus- ja esitystoimintaa sekä varainhankintaa. Apu-tonni olisi merkittävä apu vapaaoppilaspaikkojen ja maksuhelpotusten kustannuksiin, joihin yhdistys ei saa muuta avustusta. Vapaaoppilaspaikkoja ja maksuhelpotuksia haetaan yhdistyksen hallitukselta vapaamuotoisella hakemuksella aina lukukauden alussa.

Hyväntekeväisyysjärjestö Savonlinnan HaTTu ry / HaTTunarikka

Hyväntekeväisyysjärjestö Savonlinnan HaTTu ry tukee ja avustaa savonlinnalaisia vähävaraisten perheiden 7–17 vuotiaita lapsia ja nuoria heidän harrastetoiminnassaan. Yhdistys toimii periaatteilla: "säännöllinen harrastetoiminta on parasta ennaltaehkäisevää nuorisotoimintaa" ja "jokaisella on oikeus mieluiseen harrastukseen".

Hanke tarjoaa apua ja tukea vapaa-ajan, eri yhteisöjen ja hankkeiden tarjoamien palvelujen ja toimintojen pariin. Erityisesti pyritään yksinäisyyden vähentämiseen sekä osallisuuden, yhteisöllisyyden ja onnistumisen kokemusten lisäämiseen ja mahdollistamiseen. Hankkeen palvelut on suunnattu Savonlinnan asukkaille ja perheille, joiden mahdollisuus osallisuuteen on heikentynyt esim. perhe-, talous- ja terveystilanteen vuoksi. Toiminta perustuu aktiivisesti kohderyhmää hakevaan verkostoituneeseen jalkautuvaan työhön. Hanke pystyy tukemaan taloudellisesti asiakkaiden osallisuutta lisäävää vapaa-ajan toimintaa esim. harrastuskokeilujen, tapahtumien pääsymaksujen, retkien ja kurssien muodossa.

Hanketta koordinoi Savonlinnan HaTTu ry. Savonlinnan HaTTu ry on avustanut ja tukenut vuoden 2019 aikana 107 savonlinnalaista lasta ja nuorta heidän harrastemaksuissaan. Apu-tonni tulee tarpeeseen, jotta yhdistys voi tehdä toimintaperiaatteen mukaista työtä.

Raide ry:n päihteiden vastainen koulukiertue ja työ

Syksystä 2003 alkaen toiminut Raide ry on valtakunnallinen nuoriso-, perhetuki- ja tiedotusyhdistys, joka kiertää kouluissa kertomassa oppilaille rehellisesti mihin päihteet johtavat. Peruskouluja on mukana eniten, jonkin verran myös lukioita ja ammattioppilaitoksia. Tilaisuuksia järjestetään myös vanhemmille. Tämän lisäksi on Tukiraide-toimintaa 11-18-vuotiaille nuorille, joilla on ongelmia päihteisiin ja muihin asioihin (esim. koulukiusaus, syömishäiriöt ym.) liittyen. Tavoitteena on auttaa nuoria eteenpäin riittävän avun ja tuen pariin.

Raide ry on Opetusministeriön hyväksymä yhdistys niiden yhdistysten ja järjestöjen joukossa, jotka tekevät nuorisotyötä. Yhteistyötä on myös Mannerheimin lastensuojeluliiton ja SPR:n kanssa. Yritykset ja muut tahot ovat olleet mukana mahdollistamassa toimintaa ja näiden turvin koulukiertue on voitu pitää kouluille maksuttomana ja jatkaa nuorille maksutonta Tukiraide-toimintaa.

Äänestysohjeet:

Äänestä Apu-tonnin voittajaa Avun Facebook-sivuilla. Löydät ehdokkaat etusivulta.

Anna äänesi suosikillesi valitsemalla hanketta vastaava reaktio: sydän, hymynaama tai vau. Saat nämä hymiöt näkyviin viemällä hiiren kursorin tykkää-painikkeen päälle, jolloin valikko avautuu. Älä kommentoi hankkeen nimeä kommenttikenttään.

Eniten ääniä saanut hanke palkitaan Apu-tonnilla eli 1000 euron rahapalkinnolla hankkeen edistämiseksi.

Apu-tonni -äänestys toteutetaan jokaisen kuukauden alussa.

Ehdokkaita Apu-tonnin saajaksi voit ilmoittaa tästä.

Julkaistu: 4.12.2019