Apu

Kuka ansaitsee Apu-tonnin - anna äänesi Avun Facebookissa!Kuka ansaitsee Apu-tonnin - anna äänesi Avun Facebookissa!

Ehdokkaat lokakuun Apu-tonnin saajaksi on valittu. Apu-tonnin saajaa voi äänestää Avun Facebook-sivuilla 23.–29.10. Eniten ääniä saanut hanke palkitaan Apu-tonnilla. Äänestys päättyy maanantaina 29.10.2018 klo 13:00.

Apuna ry Avustus

Apuna ry Avustus toimii Facebookissa auttaen pääkaupunkiseudun vähävaraisia ihmisiä, perheitä, pariskuntia ja yksinäisiä. Toimintaa pyörittää kolme naista vapaaehtoisesti oman työnsä ja opiskeluidensa ohella. Ryhmän tarkoituksena on auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, joista monet ovat ajautuneet yhteiskunnan avustus- ja turvaverkoston ulkopuolelle. Ryhmän perustaminen ajatuksena on ollut muodostaa suojaverkko ihmisille ja saada ihmiset auttamaan toinen toisiaan. Ryhmä toimii pääkaupunkiseudulla.

Apuna ry Avustus Facebookissa

Homeless Academy ry

Homeless Academy ry on v. 2009 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tuottaa ja kehittää asunnottomien ja päihdekuntoutujien toiminnallisen kuntoutuksen menetelmiä Suomessa.

Yhtenä toiminnan muotona Homeless Academy ry. järjestää, kehittää ja koordinoi em. kohderyhmän jalkapallotoimintaa Suomessa. Asunnottomien jalkapallotoimintaa voidaan perustellusti kutsua sosiaaliseksi innovaatioksi, jolla on suuria positiivisia vaikutuksia toiminnassa olevien yksilöiden elämään ja yhteiskuntaan yleisesti

Vertaistuen lisäksi merkittäviä toiminnan tarjoamia hyötyjä kuntoutukseen ovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin paraneminen, tavoitteellisuuden lisääntyminen, fyysisen kunnon kehittyminen sekä keinojen lisääntyminen arjen hallinnassa.

Homeless Academy ry Facebookissa

Vertaistapaaminen Mito-potilaille ja läheisille

Tarkoitus järjestää tapaaminen mito-tauteja sairastaville ja heidän läheisilleen. Mito-potilaat kokevat olevansa yksin tämän synkän ja huonosti tunnetun sairauden edessä. Tarkoituksena on voimavarojen lisääminen ja vertaistuen löytyminen sekä tiedon jakaminen. Aikuiset tarvitsevat tietoa, ansaitsivat pienen hetken itselleen ja lapset sekä nuoret omanlaistaan tekemistä.

Mito-taudit ovat huonosti tunnettuja. Mitokondriotaudit aiheuttavat monia vaikeita neurologisia oireita mm epilepsiaa, näön ja kuulon alenemaa, lihaskramppeja, dementiaa jne lapsille taas vaikeita aivotauteja ja ennenaikaisen menehtymisen.

Nyt on perustettu yhdistys näitä potilaita ja omaisia varten. Yhdistyksen tarkoitus on tuoda tietoon tämä huonosti tunnettu potilasryhmä sekä sairastavien keskuudessa.

Äänestysohjeet:

Äänestä Apu-tonnin voittajaa Avun Facebook-sivuilla. Löydät ehdokkaat etusivulta.

Anna äänesi suosikillesi valitsemalla hanketta vastaava reaktio: sydän, hymynaama tai vau. Saat nämä hymiöt näkyviin viemällä hiiren kursorin tykkää-painikkeen päälle, jolloin valikko avautuu. Älä kommentoi hankkeen nimeä kommenttikenttään.

Eniten ääniä saanut hanke palkitaan Apu-tonnilla eli 1000 euron rahapalkinnolla hankkeen edistämiseksi.

Apu-tonni -äänestys toteutetaan jokaisen kuukauden alussa.

Ehdokkaita Apu-tonnin saajaksi voit ilmoittaa tästä.

Lue lisää jo palkitusta hankkeista tästä.

Julkaistu: 23.10.2018