Apu

Kuka ansaitsee Apu-tonnin - anna äänesi Avun Facebookissa!

2


Kuka ansaitsee Apu-tonnin - anna äänesi Avun Facebookissa!

Ehdokkaat joulukuun Apu-tonnin saajaksi on valittu. Apu-tonnin saajaa voi äänestää Avun Facebook-sivuilla 13.–19.12. Eniten ääniä saanut hanke palkitaan Apu-tonnilla. Äänestys päättyy keskiviikkona 19.12.2018 klo 13:00.

Leppävirran eläinsuojeluyhdistys ry

Leppävirran eläinsuojeluyhdistys ry on perustettu syksyllä 2017. Yhdistyksen tarkoituksena on eläinten hyvinvoinnin edistäminen, eläinten oikeuksien puolustaminen sekä tiedon jakaminen eläinten hyvästä kohtelusta ja hoidosta. Yhdistys hoitaa tiloissaan huostaanotetut eläimet, populaatiokissat sekä muut kodittomat eläimet.

Apu-tonni käytettäisiin eläinten lääkkeisiin ja tilan vuokraan, työntekijät toimivat vapaaehtoisina.

Leppävirran eläinsuojeluyhdistys Facebookissa

Muistilangat ja taikajengi

Päijät-Hämeen muistiyhdistyksen laulukuoro ja taikajengi, joka järjestää ohjaajien taholta suurella sydämellä viikoittaista kuoro- ja taikuritoimintaa. Toiminta on odotettu piristys yksinäisen viikkoon monelle ja tärkeää vertaistukea. Jokainen saa osallistua toimintaan kykynsä mukaan ja kaikista pidetään hyvää huolta. Porukka käynyt myös ” keikoilla” pienimuotoisesti ja nämä pikkuretket ovat olleet mieluisia.

Viluiset Varpaat

Kolmisen vuotta sitten perustettu Facebook-yhteisö Viluiset Varpaat, joka on tähän mennessä tehnyt jo 2500 paria sukkia ja viitisen sataa peittoa avustustarkoituksiin. Käsityöt toimitetaan henkilökohtaisten tuttavien kautta perille mm. kahteen suureen lastenkotiin Valko-Venäjälle ja kolmeen lasten tuberkuloosisairaalaan Moldovaan ja maaseudulle Romaniaan.

Sukkien ja peittojen lisäksi on kudottu myös lämpimiä muhveja laitoksissa ja kylmissä oloissa asuville vanhuksille. Satoja sukkapareja riittää joka vuosi myös Joulun Lapsi -paketteihin.

Ryhmän jäsenet ovat kutoneet suuret määrät sukkia ja peittoja, kukin omista langoistaan. Jonkin verran on lankoja on saatu lahjoituksina. Ne ovat ilahduttaneet erityisesti ryhmän turbokutojia. Lankojen ostaminen tulee kalliiksi ja lahjoitukset ovat mahdollistaneet osallistumisen projektiin myös niille, joilla ei ole ollut mahdollisuutta ostaa lankoja itse

Apu-tonnille olisi käyttöä materiaalin hankinnassa. Innokkaita kutojia ja ompelijoita on paljon, mutta materiaalien hankintaan ja postimaksuunkin moni tarvitsisi rahallista apua.

Äänestysohjeet:

Äänestä Apu-tonnin voittajaa Avun Facebook-sivuilla. Löydät ehdokkaat etusivulta.

Anna äänesi suosikillesi valitsemalla hanketta vastaava reaktio: sydän, hymynaama tai vau. Saat nämä hymiöt näkyviin viemällä hiiren kursorin tykkää-painikkeen päälle, jolloin valikko avautuu. Älä kommentoi hankkeen nimeä kommenttikenttään.

Eniten ääniä saanut hanke palkitaan Apu-tonnilla eli 1000 euron rahapalkinnolla hankkeen edistämiseksi.

Apu-tonni -äänestys toteutetaan jokaisen kuukauden alussa.

Ehdokkaita Apu-tonnin saajaksi voit ilmoittaa tästä.

Lue lisää jo palkitusta hankkeista tästä.

Julkaistu: 13.12.2018