Apu

Kuinka monta lintua on maailmassa? – Austalialaisen tutkimuksen mukaan eniten maailmassa on varpusia, noin 1,6 miljardia yksilöä

Kuinka monta lintua on maailmassa? – Austalialaisen tutkimuksen mukaan eniten maailmassa on varpusia, noin 1,6 miljardia yksilöä
New South Walesin yliopiston tutkimuksessa kartoitettiin yhteensä 9 700 luonnossa elävää lintulajia. Miljardikerhoon pääsivät varpusen lisäksi kottarainen (1,3 miljardia), rengasnokkalokki (1,2 miljardia) sekä haarapääsky (1,1 miljardia).
Julkaistu: 2.6.2021

Tuoreen tutkimuksen mukaan maailmassa on 50–428 miljardia lintua. Sen tarkempaan arvioon australialaistutkijat eivät päässeet jo siitäkin syystä, että miljardien pienten ja lentokykyisten eläinten laskenta on äärimmäisen kimurantti tehtävä.

Toisekseen lintujen laajoja lentoreittejä ei tunneta tarkasti, eikä monilla ­alueilla pidetä tieteellistä kirjaa linnuista, kertoo ­National Geographic.

New South Walesin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa kartoitettiin 9 700 luonnossa elävää lintulajia. Eniten maailmassa on varpusia, 1,6 ­miljardia yksilöä.

Miljardikerhossa ovat myös kottarainen (1,3 miljardia), rengasnokkalokki (1,2 miljardia) sekä haarapääsky (1,1 miljardia).

Mallinnukseen perustunut ­tutkimus hyödynsi kolmen tieteellisen järjestön keräämää dataa, joka yhdistettiin eBird-dataan. eBird on maailman suurin lintuharrastajien kokoama tietokanta.

Lähde: National Geographic

Kommentoi »