Kruununprinsessa Victorian 40-vuotissyntymäpäivää juhlittiin Ruotsissa
Puheenaiheet
Kruununprinsessa Victorian 40-vuotissyntymäpäivää juhlittiin Ruotsissa
Ruotsin rakastetun kruununprinsessa Victorian 40-vuotissyntymäpäivää juhlittiin Tukholmassa sekä Öölannin saarella viime perjantaina ja lauantaina.
Julkaistu 19.7.2017
Apu

Syntymäpäivä alkoi perjantaina 14. heinäkuuta Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa kunniajumalanpalveluksella ja vastaanotolla. Tilaisuuksiin ei kutsuttu Euroopan kruunupäitä. Hovi kertoi Victorian halunneen pitää matalaa profiilia.

Kruununprinsessa Victoria (kesk.) asettui perhekuvaan puolisonsa, lastensa, sisarustensa ja vanhempiensa kanssa syntymäpäiväjumalanpalveluksen jälkeen.

Kirkonmenojen jälkeen Victoria ja prinssi Daniel lapsineen tervehtivät tukholmalaisia hevoskärryajelulla. Illaksi koko kuninkaallinen perhe matkusti 500 kilometriä Öölantiin, jossa sijaitsee hovin kesälinna Solliden. Victorian syntymäpäivää on juhlittu Öölannissa suurena kyläjuhlana siitä asti, kun prinsessa  oli kaksivuotias. Tänäkin vuonna Victoriadagen huipentui ilmaiskonserttiin Borgholmin urheilukentällä. Lauantaina kuningasperhe tapasi kansalaisia Sollidenin linnan pihalla. Syntymäpäiväsankari on ruotsalaishovin rakastetuin jäsen, myös kuningasperheen pikkulapset ovat suuressa suosiossa. Juhlapäivänä huomiota varasti prinsessa Madeleinen tytär, prinsessa Leonore, 3, jolla oli vaikeuksia pysyä aloillaan.

Kuningas (oik.) pitää puhetta Victorialle Sollidenin linnan pihalla lauantaina. Prinssi Daniel, prinsessa Estelle, kuningatar Silvia ja prinssi Oscar kuuntelevat.

Kuin yksi meistä. Kansan rakastama kruununprinsessa vastaanotti lahjoja Sollidenissa lauantaina.

Prinsessa Estelle, 5, jaksoi osallistua äidin syntymäpäivän iltakonserttiin, pikkuveli jätettiin kotiin nukkumaan.

Teksti Meri Eskola, kuvat All Over Press ja Lehtikuva

Kommentoi »