Mondo

Kroatian parhaat saaret


Hemmottelulomalle aurinkoon? Patikkaretkelle vai pakoon turistivirtoja? Valitsimme Kroatian parhaat saaret erilaisille matkailijoille.
Kuvat All over press

HEMMOTTELUUN: HVAR

Violetinsinisinä siintävät laventelipellot, ikivanhoja oliivipuita ja historiallisia pikkukyliä. Ei ihme, että monet julkkislomailijatkin ovat ihastuneet Hvariin. Saarella on kehuttuja hotelleja ja ravintoloita.

NOUSUSSA: PAG

Pohjoisen Pag on kivunnut nopeasti musadiggareiden tietoisuuteen. Saarella järjestetään kesällä useita festareita. Tunnetuimpiin lukeutuvat kesäkuun lopussa järjestettävä Hideout sekä Sonus elokuussa. Jos uupumus yllättää kesken bileiden, helpotusta on tarjolla Pagin luonnonmutakylvyistä.

RAUHAA ETSIVÄLLE: VIS

Pieni Visin saari sijaitsee keskellä Adrianmerta syrjässä suurimmista turistivirroista. Sen kauneinta antia ovat upeat luonnonlaguunit ja vuoristoiset patikointi- ja pyöräilymaastot. Sokerina pohjalla saarelta löytyy kaksi vielä toiminnassa olevaa ulkoilmaelokuvateatteria.

LUONNONYSTÄVÄLLE: MLJET

Mljetin tuuheat pinjametsiköt kätkevät suojiinsa kaksi suolajärveä. Tee pyöräretki saaren luoteisosassa sijaitsevaan kansallispuistoon ja pulahda sen jälkeen kristallinkirkkaaseen mereen. Päivän päätteeksi rantakuppilassa voi nauttia annoksen höyryävää hummerispagettia.

PURJEHTIJALLE: KORNAT

Kornatin merellisen kansallispuiston maisemat ovat silmiä hivelevä näky: kirkkaan sinisenä kimmeltävä meri ja satoja kullanhohtoisia, puuttomia saaria. Kansallispuisto on avoinna ympäri vuoden, ja siellä voi vierailla omalla veneellä tai osallistua useista rannikkokaupungeista järjestettäville päiväretkille 

Julkaistu: 30.3.2016