Tuulilasi

Kroatialaisvalmistajalta maailman nopein sähköauto


Kroatialainen autonvalmistaja Rimac Automobili kertoo valmistaneensa maailman nopeimman sähköauton.
Kuvat Rimac Press

Rimacin Concept Onen kehitystyöhön on kerätty eri investoijilta lähes 50 miljoonaa euroa, että se saadaan tuotantoon ja myyntiin mahdollisimman pian.

Rimac valmistaa ja myy muille myös sähköautojen komponentteja. Nyt he ovat rakentamassa ensi alkuun kahdeksan konseptisähköautoa. Auton huippunopeudeksi valmistaja kertoo huimat 355 km/h. Nollasta sataan ohjus kiihtyy alle kolmessa sekunnissa. Auton hinnaksi on tulossa noin miljoona euroa, joten kyse on luksusbrändistä.

”Moni investoija on meistä erittäin kiinnostunut. Mutta tarvitsemme vielä jonkin verran lisää. Tiedämme tarkkaan, mitä tulemme tekemään kolmen seuraavan vuoden aikana, mutta haluamme tehdä sen omilla ehdoillamme”, sanoo Rimacin pääjohtaja Mate Rimac Automotive Newsille.

Mm. Aston Martinille ja Koenigseggille komponentteja toimittaneen Rimac Automobilin arvo on kolminkertaistunut kolmessa vuodessa, sen arvioidaan olevan nyt 200 miljoonaa euroa.

”Olen ollut aina täysin varma, että sähköautoissa on tulevaisuus. Nyt se on kaikille täysin selvää, mutta kun aloin puhua asiasta, minua pidettiin hulluna”, Rimac kertoo.

Julkaistu: 20.9.2017