Tuulilasi

Kristian Sohlberg tekee paluun – mukana Ruotsin MM-rallissa


Vuonna 2000 Suomen MM-rallissa kansainvälisen rallidebyyttinsä tehnyt ja sen jälkeen muun muassa vuonna 2004 Mitsubishin tehdaskuljettajana esiintynyt espoolainen Kristian Sohlberg (kuva vuodelta 2004) kilpailee helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Ruotsin MM-rallissa.
Kuvat TL-kuva-arkisto

Allaan Sohlbergillä on modernilla turboahdetulla varustettu nelivetoinen Ford Fiesta R5 -auto.

Karlstadtin ympäristössä ajettava kilpailu on ensimmäinen Sohlbergin kolmesta sovitusta MM-rallista, jotka hän ajaa englantilaisen Autotek-tiimin autolla ja DMackin rallirenkailla.

Edellisen kerran Sohlberg esiintyi MM-sarjassa kuusi vuotta sitten. Sen jälkeen hän on valikoidusti kilpaillut niin SM-sarjassa kuin myös muissa kansainvälisissä ralleissa.

Paluun MM-sarjaan mahdollistaa yhteistyökumppanit, ja 30 MM-rallin kokemuksen omaava Sohlberg on valmis paluuseen.

"Ajan ennen kilpailua noin 50 erikoiskoekilometriä omaa testiä ja sitten täräytetään kaikkien kanssakilpailijoiden yhteistestissä lisää kilometrejä alle", Sohlberg sanoo tiedotteessa.

"Olen todella onnellinen, että pitkä ja raskas työ palkitaan nyt ainakin kolmella MM-rallilla. Ruotsin lisäksi tulen elokuun lopussa kilpailemaan kotimaisessa sorasirkuksessa eli Suomen MM-rallissa.Kolmas osakilpailu ja samalla myös kilpailukauden muu mahdollinen ohjelma tulee määrittymään Ruotsin MM-rallin tulosten mukaan. Näin ollen ainoa tavoitteeni ei voi olla muuta kuin R5-luokan palkintokoroke ja totta kai mahdollisimman hyvä yleiskilpailun sijoitus."

Ruotsin MM-ralli ajetaan 6.-9.2.2014 ja vastaansa suomalaiskuljettaja saa runsaan joukon R5-luokan autoilla ajavia kuljettajia. Pitkäaikaisen kartanlukijansa Peter Flythströmin kanssa kisaava Sohlberg on pitkän ralliuransa aikana kilpaillut yhteensä kahdeksan kertaa Karlstadtin lumisilla erikoiskokeilla.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 20.1.2014