Vauva kulkee Krista Kososen mukana maailmalla – ”Lapset ovat hirveän sopeutuvaisia – Minulla on tarvittaessa hoitaja tai äitini paikan päällä”
Televisio ja elokuva
Vauva kulkee Krista Kososen mukana maailmalla – ”Lapset ovat hirveän sopeutuvaisia – Minulla on tarvittaessa hoitaja tai äitini paikan päällä”
40 vuotta täyttävä näyttelijä Krista Kosonen ja hänen puolisonsa, ohjaaja Antti Jokinen saivat viime juhannuksena toisen yhteisen lapsen. Vauva kulkee mukana työreissuilla.
Julkaistu 18.5.2023
Apu

Näyttelijä Krista Kosonen on lentänyt hetkeksi kotiin Helsinkiin palatakseen taas pian kuvauksiin. Tällä hetkellä hän kuvaa Ruotsissa kahta sarjaa, Astrid Lindgrenin klassikkoon perustuvaa Ronja Ryövärintytärtä ja poliittista trilleriä nimeltä Doktrinen.

Ronja Ryövärintytär lukeutuu isoihin pohjoismaisiin tuotantoihin, sillä kuvauspäiviä on yhteensä 177. Kososen mukaan rahalliset resurssit näkyvät ennen kaikkea siinä, että kiirettä ei ole yhtä paljon kuin pienemmissä tuotannoissa. Sarjassa Kosonen näyttelee Ronjan äitiä Loviisaa. Rooli on haastava, sitä varten on pitänyt opetella ruotsia, norjaa ja muinaisnorjaa.

– En juuri osaa ruotsia, mutta rakastan haasteita. Haluan rooleja, joissa joutuu tekemään paljon töitä ja joissa ei ole omalla mukavuusalueella.

Kosonen on päässyt viime aikoina useaan kansainväliseen tuotantoon. Elisa Viihde Viaplayssa alkaa toukokuun lopussa Pedot-niminen sarja, amerikkalais-saksalainen yhteistyö. Kosonen on nähty myös tieteissarjassa Beforeigners nykyaikaan tupsahtavana viikinkinaisena. Töiden saaminen vaatii jatkuvaa etsimistä ja koekuvauksia, kilpailu alalla on kovaa.

– Jos ajattelee sitä, miten paljon koekuvauksia tehdään, epäonnistumisia on varmasti enemmän kuin onnistumisia. Tällä alalla on todella vaikea saada töitä muualta kuin kotimaasta, ja täälläkään se ei ole helppoa. On aina hienoa päästä tekemään töitä ulkomaille. Etuna on, että siellä kukaan ei tunne, eikä yleisö pääosin tiedä, mitä olen tehnyt aikaisemmin.

Antti Jokisen ohjaama Kätilö menestyi kansainvälisillä festivaaleilla ja oli Kultainen maapallo -ehdokkaana vuonna 2015. Kosonen sai parhaan naisnäyttelijän Jussin vuonna 2017 ja parhaan naisnäyttelijän pystin myös Shanghain festivaaleilta.

– Kätilön ansiosta sain managerin ulkomailta. Agentilla on iso merkitys mahdollisuuksien ja koekuvaustilaisuuksien saamisessa. Suomessa minulla on loistava agentti, Kosonen sanoo ja viittaa Laura Munsterhjelmiin.

Kosonen ja Jokinen saivat viime juhannuksena toisen yhteisen lapsen. Vauva kulkee mukana työreissuilla.

– Lapset ovat hirveän sopeutuvaisia. Minulla on tarvittaessa hoitaja tai äitini paikan päällä.

Onneksi olkoon, Krista Kosonen!

  • Syntynyt: 28.5.1983
  • Ura: Kätilö (2015), Miami (2017), Koirat eivät käytä housuja (2019), Beforeigners (HBO, 2019), Tove (2020), Ronja Ryövärintytär (2023).
  • Perhe: puoliso Antti Jokinen, kaksi lasta ja koira.

Kommentoi »