Krista Kosonen "En ole mikään turhasta valittaja"
Puheenaiheet
Krista Kosonen "En ole mikään turhasta valittaja"
Unicefin kenttämatka Mosambikiin oli Krista Kososelle avartava kokemus.
Julkaistu 20.2.2014
Apu

Krista Kosonen tutustui viime syksynä Unicefin työhön Maganja da Costan alueella Mosambikissa. Ihmisten ystävällisyyden ja asukkaiden yhteisöllisyyden lisäksi näyttelijälle jäi erityisesti mieleen eräs perhe.

- Perheessä 14-vuotias Isabel piti huolta veljestään ja serkustaan. Heidän kotinsa oli tuhoutunut tulvassa ja vanhemmat olivat kuolleet aidsiin. Teltassa oli varmaan 60-astetta lämmintä. Heillä oli viidakkoveitsi, jolla Isabel kertoi suojelevansa heitä, kun pahat ihmiset tulivat yöllä ryöstämään.

Näyttelijä oli päättänyt, ettei lähtisi Mosambikiin itkemään tai surkuttelemaan, mutta kokemus oli niin silmiäavaava, että hän ei voinut liikutukselleen tuolloin mitään. Matka opetti myös suhteellisuudentajua.

- En ole todellakaan mikään turhasta valittaja. En voi sietää sellaista. Mutta kyllä saan itseni välillä kiinni turhasta tuskailusta. Kuten tänäkin aamuna, kun laiva saapui myöhässäa satamaan,  enkä saanut muka riittävän äkkiä taksia. Silloin muistutan itseäni, että hei, tämä ei ole mitään!

Kosonen vieraili matkansa jälkeen Enbuske&Linnanahde Crew`ssa, jossa hän kertoi mielipiteensä perussuomalaista erotetun James Hirvisaaren kommenteista.

- Matka vaikutti siihen, että kiihdyin silloin vielä normaalia enemmän, Kosonen kertoi tiistaina Putous-Unicefin lehdistötilaisuudessa. Unicefin jakso päättää tämän Putous-kauden 8.3

Kommentoi »