Eeva

Krisse Salminen raottaa perhearkeaan: ”Jarkko on täydellinen puoliso”

Krisse Salminen raottaa perhearkeaan: ”Jarkko on täydellinen puoliso”
Stand up -koomikko Krisse Salmisen lavapersoona on edelleen sama kuin parikymmentä vuotta sitten. ”Olen saanut ohjelmistooni hirveästi juttuja lapsiperheen arjesta ja hieman vanhemmasta miehestäni”, Krisse Salminen paljastaa Eevan haastattelussa.
Julkaistu: 25.10.2021

Krisse Salmisen, 45, ensimmäisestä esiintymisestä tulee kuluneeksi 3. marraskuuta 20 vuotta. Krissen aloittaessa uransa Suomessa hyvästeltiin markkaa ja valmistauduttiin euron tuloon. New Yorkin terrori-iskusta oli vain pari kuukautta. Ihmiset kaipasivat iloa, ja stand up toi sitä heille. Klubeja perustettiin ja stand upia alettiin nähdä televisiossa.

Krissen elämän ensiesiintyminen muutti 25-vuotiaana, sillä se mursi hänen käsityksensä itsestään.

”Olin kuvitellut, että olen esiintyjäksi vääränlainen. Ala kiinnosti minua, mutta en uskonut itseeni tarpeeksi. Ajattelin, että tehtäväni on pysytellä taustalla eikä nousta parrasvaloihin.”

Varovaisesta unelmasta tuli kuitenkin totta. Tulikokeen jälkeen Krissen ura lähti lentoon parissa vuodessa.

”Olen todella onnellinen, että löysin tieni komiikan pariin.”

Seuraavaksi Krisse nähdään Linnanmäen Peacockissa Suomen Komediateatterin Juhlakunnossa!-­revyyssä. ”Mieheni ja lapseni ovat tottuneet siihen, että pyörin keikkapäivinä kotona paniikissa ja mietin, mikä kaikki voi mennä pieleen. He tietävät myös, että olen aina kotiin palatessani seitsemännessä taivaassa.”

Oma perhe tukena – ”Jarkko on täydellinen puoliso”

Oman perheen Krisse perusti kiireisimpien keikkailuvuosien keskellä. Hänen ja entisen avopuolison, taikuri Jori A. ­Kopposen poika Eelis syntyi 2005.

”Se oli hurjaa pyöritystä, mutta en osannut stressata. Olin vain niin onnellinen, että olin vihdoin löytänyt paikkani.”

Lapsensa isästä Krisse erosi 2007. Stand up -keikoilla hän kertoo avoimesti itsestään ja arjestaan, usein toki väritettynä.

”Huumori ja pelleily ovat myös suojakeinoja, kun en halua paljastaa haavoittuvuuttani.”
Krisse Salminen

”Stand up on siitä hieno laji, että siinä ei kehoteta yleisöä nauramaan kauheille asioille vaan nauretaan yhdessä vaikeidenkin asioiden äärellä. Nauru helpottaa ja yhdistää.”

Pian eron jälkeen keikoille syntyi uusia aiheita, kun Krisse rakastui Hyppönen- Enbuske Experience -ohjelman tuottajana työskennelleeseen Jarkko Luomaan.

”Olen saanut ohjelmistooni hirveästi juttuja lapsiperheen arjesta ja hieman vanhemmasta miehestäni.”

Krisse ja häntä yhdeksän vuotta vanhempi Jarkko ovat olleet yhdessä neljätoista vuotta ja asuvat Helsingin Tapanilassa. Uusperheeseen kuuluvat Jarkon aikuiset pojat Vertti, 22, Miska, 20, ja Eelis, 16, ja parin yhteinen tytär Hertta, 11.

”Jarkko on täydellinen puoliso. Hän huolehtii käytännön askareista ja on hauska. Kun kotiudun keikalta, Jarkko on Hertan kanssa ensimmäisenä vastassa kysymässä, että miten meni. Usein saan myös eteisessä heiltä aplodit – kun pyydän.”

Krisse tunnustaa olevansa perheen virallinen huolehtija, jonka viesteistä ja varmistussoitoista lapset ja aviopuoliso saavat osansa.

”Jos Jarkko on poissa kotoa eikä vastaa heti puhelimeen, olen varma, että hän on kuollut. Alan jo valmiiksi muistella yhteistä, hienoa elämäämme.”

Lue Krisse Salmisen koko haastattelu marraskuun Eevasta, joka on kaupoissa 27. lokakuuta 2021. Haastattelussa Krisse Salminen kertoo miten hänen uransa lähti nousukiitoon ja millaista oli kasvaa taiteilijakodissa. Miksi Krisse koki eksyneensä väärään elämään? Miten Krissen tyttömäinen lavapersoona sopii tämän päivän sukupuoli- ja tasa-arvoasenteiden keskelle? Entä mitä Krisse ajattelee vanhemmuudesta? Tilaajana voit lukea haastattelun myös digilehdestä.

2 kommenttia