Kovaa peliä kihlauksella
Puheenaiheet
Kovaa peliä kihlauksella
Kirjailija Panu Rajala ja manageri Tommi Liimatainen nokittelevat julkisuudessa toisiaan. Panoksena ovat Katri Helena ja hänen uutuuslevynsä suosio.
7.11.2011
 |
Apu

Kohu kumpusi harmittoman oloisesta päiväkirjamerkinnästä. Perjantaina 21. lokakuuta Panu Rajala, 66, kirjoitti suositun ja ahkerasti siteeratun bloginsa lopuksi: ”Marja raportoi, että Katri oli keksinyt Korkojen kera mainion mainostempun: jos levyä myydään 100 000, Liimatainen kosii. Saadaas nähdä.”

Iltapäivälehdet repivät saman tien suuret otsikot. Rajala sohaisi vahingossa – tai täysin tarkoituksella – muurahaispesää, jossa kuhisevat kuumat julkkisjuorut.

Mikä Rajala on arvioimaan ex-vaimonsa nuoren managerin tekemisiä? Mustasukkaisuuttaanko mies edelleen sekaantuu ex-vaimonsa asioihin? Blogimerkintä sai aikaan paljon tuumailuja ja kannanottoja.

Blogissa mainittu Marja on tohtori Rajalan kanssa 7.7.2007 vihitty vaimo Marja Norha. Suomalaisen iskelmätaivaan kestotähti Katri Helena, 65, oli puolestaan naimisissa Rajalan kanssa vuosina 1997–2004, ja ainakin avioliiton viimeiset vuodet olivat myrskyisiä.

Korkojen kera -talk show’ta esitetään MTV3:lla perjantaisin, ja sitä juontavat Vappu Pimiä ja Jenni Pääskysaari. Aiemmin tänä syksynä Miss Suomi luopui ohjelmassa kruunustaan, ja nyt siis Katri Helena kommentoi kuumaa kysymystä: kihlausta.

Tommi Liimatainen, 33, on toiminut Katri Helenan managerina vuoden ja tuonut lyhyessä ajassa seurusteluhuhujen myötä laulajalle aivan uudenlaista julkisuutta. Avun yhteishaastattelussa syyskuun lopulla Liimatainen määritteli suhteensa Katri Helenaan olevan ”kalakaveruutta”.

 Tarina löi tulta sunnuntaina 23. lokakuuta, kun Ilta-Sanomat uutisoi: Katri Helenan entinen aviomies Panu Rajala uskoo laulajan kihlauspuheiden olevan mainostemppu.

Ilta-Sanomille Rajala kommentoi, että Katri Helenan esiintyminen Korkojen kera -ohjelmassa kuulostaa mainostempulta. Rajalan mielestä se ei mikään huono mainostemppu ollutkaan.

Myös toriparlamentit ja nettikeskustelijat tarttuivat aiheeseen. Tavaraa tuli tuutin täydeltä: Rajala pysyköön erossa Katri Helenasta. Rajala on mainio mainosmies uudelle levylle, koska hän on niin tuttu persoona julkisuudessa. Onko kolmikko yhdessä sopinut asiasta, vaikka näyttelevät mykkäkoulua?

Torstaina 27. lokakuuta Iltalehti otsikoi kannessaan: Kukkotappelu! Lehti siteerasi Ilta-Sanomien julkaisemaa Tommi Liimataisen kommenttia: Rajala voisi pitää pannunsa ihan kiinni!

Panu Rajala ei jäänyt lehdelle soittelemaan, vaan iski blogissaan heti takaisin. Hän arveli viileän rauhallisesti, että pienestä on taas pillastuttu, ja jatkoi, että jäitä hattuun, kuumakalle.

Rajala ja Liimatainen eivät julkisesti tunnusta tuntevansa toisiaan eivätkä tiettävästi ole tavanneet – toistaiseksi.

Sitten Katri Helena korotti itse panoksia julkisuudessa: kosinta olisi odotettavissa, jos kansa ostaisi hänen uutta albumiaan 200 000 kappaletta. Tähän Rajala ei vielä ole ottanut julkisesti kantaa. Katri Helenan ja Tommi Liimataisen suhdetta on pyöritelty lehdissä jo lähes vuoden ajan. Asia on pysynyt tehokkaasti esillä, koska se on tavallaan salaisuus mutta tavallaan ei.

Sekä nykyajan haasteet tunteva manageri että pian 50 vuotta pinnalla pysynyt laulaja tietävät karut faktat. Artisteja menee ja tulee. Kilpailu on enemmän kuin ankaraa.

Syyssesonkiin työntävät levyjään Kaija Koo ja kymmenet muut. Kesällä kuollut Topi Sorsakoski myy yhä uusilla lauluillaan. Marion keikkailee; Elokerjuun hylännyt Lauri Tähkä rientää taas lavoille. Jokainen yrittää myydä joulukiertuettaan. Paikka julkisuuden valokeilassa on ahdas, varsinkin nyt, kun kuluttajat jarruttelevat ja kukkaron nyörit pysyvät kireällä.

Kenelläkään ei ole Tommi Liimataisen kaltaista valttia. Tai jos on, artistit eivät tajua kertoa siitä.

Myös Panu Rajala on Katri Helenalle hyvä mainosmies. Kun Katri Helena -musikaali sai ensi-iltansa Helsingin kaupunginteatterissa, julkinen sana halusi tietää, mitä mieltä Rajala on itsensä ja Katri Helenan esittämisestä näyttämöllä. Rajala vastasi blogissaan, ettei mennyt ensi-iltaan, mutta lupasi katsoa näytelmän sitten joskus myöhemmin.

Katri Helenan uutuusalbumiilmestyy marraskuussa. Yleisön käsissä on, kuullaanko kosinta jo ennen joulua. Tarina jatkuu, sillä kukaan kolmikosta ei voi tai halua vaieta. Bisnekset voisivat kärsiä.

Tohtori Panu Rajala naurahtaa hyväntuulisesti kysymykselle: miltä tuntuu lähes kaksi viikkoa vellonut kohu hänen kommentistaan Katri Helenan kosintapuheisiin Korkojen kera -tv-ohjelmasssa?

– Se oli niin älyttömän pieni, Rajala kuvaa päiväkirjamerkintäänsä.

– Siksi tämä juttu saisi jo loppua, hän jatkaa.

Tajusiko Rajala bloginsa suosionsa suuruuden? Ja sen, että hänen tekstiään taatusti siteerataan, kun siinä vilahtaa pienikin kommentti ex-vaimon tekemisistä?

– En tajunnut.

Millä mielellä blogimerkintä Katri Helenan levymarkkinoinnista ja kosinnasta alun perin syntyi?

– Sehän oli myönteinen, huvittuneessa hengessä tehty kevyt juttu.

Kommentoi »