Tuulilasi

Kova ukaasi Britannian pääministerille: ”Uhka autoteollisuuden olemassaololle”

Britannian autoteollisuus on lähettänyt uudelle pääministerille Boris Johnsonille kirjeen, missä se kertoo mahdollisen EU-eron eli Brexitin uhkaavan jopa koko maan autoteollisuutta.
Kuvat All Over Press

Kirjeen lähetti maan autoteollisuuden yhdistys SMMT.

”Olemme integroituneet vahvasti Eurooppaan, Brexit ilman mitään kauppasopimuksia nostaisi tullimaksuja rajusti ja johtaisi sekasortoiseen tilanteeseen. Lisäksi tämä vaikuttaisi rajusti sijoittajien luottamukseen Iso-Britanniaa kohtaan. Se olisi uhka koko maamme autoteollisuuden olemassaololle”, kirjoittaa SMMT:n pääjohtaja Mike Hawes kirjeessä.

Entinen pääministeri Theresa May olisi halunnut Britannian irtautuvan EU:sta asteittain 21 kuukauden siirtymävaiheen jälkeen, mutta hänen ehdotuksensa ei mennyt läpi parlamentissa, joka äänesti esityksen nurin peräti kolmesti.

Jo nyt mahdollinen sopimukseton Brexit on aiheuttanut hallaa brittien autoteollisuudelle. Honda on jo ilmoittanut sulkevansa Swindonin tehtaansa, kun nykysukupolven Civicin valmistus siellä päättyy. Tämä tietää 3500 työpaikan menetystä. Nissan on puolestaan perunut aikeensa valmistaa uuden sukupolven X-Trailia Sunderlandissa.

Pääministeri Johnson on luvannut Britannian lähtevän EU:sta jo lokakuun loppuun mennessä.

Julkaistu: 30.7.2019
1 kommentti