Tuulilasi

Kova lakiehdotus: Sähköautojen latauspiste pakolliseksi uusiin asuntoihin

Iso-Britannian lainsäätäjät ovat esittelemässä uutta lakiehdotusta, jonka mukaan jokaiseen uuteen taloon pitäisi rakentaa sähköautojen latauspistoke.
Kuvat Audi

Suunnitelmista huhuttiin jo viime vuoden puolella, CNBC:n mukaan maan liikenneministeriö julkisti lakiehdotuksen tällä viikolla. Ehdotuksesta on vielä tarkoitus keskustella asiantuntijoiden kanssa ennen kuin sen hyväksymisestä äänestetään.

Jos se hyväksytään, Iso-Britanniasta tulisi maailman ensimmäinen maa, joka vaati latauspistokkeet kaikkiin uusiin asuntoihin. Kyseessä on osa maan aikomusta olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.

Myös julkisia latausasemia on tarkoitus pystyttää maahan entistä enemmän sekä niiden käyttöä helpottaa. Nyt sähköautoilija joutuu tekemään sopimuksen latauksista yksittäisten yrityksen kanssa, mutta tästä pyritään eroon. Vuonna 2020 latausten pitäisi onnistua asemalta mistä tahansa ihan kuten polttoainetankkausten huoltoasemilla.

Maan hallitus tarjoaisi kotilatauspisteen asentamisesta 500 punnan eli noin 553 euron tukirahan, loput rakentajan pitäisi maksaa itse.

”Kotilataus on kaikkein yksinkertaisin ja halvin tapa ladata sähköautot. Laitat sen vain yöksi lataukseen kuten puhelimenkin”, sanoo Britannian liikenneministeri Chris Grayling.

Julkaistu: 18.7.2019
Kommentoi »