Apu

"Kohta näemme, mikä vaikutus koulujen avaamisella on ollut – Tuntuu, että ihmiset eivät enää jaksa ottaa tautia ja sen vaaroja tosissaan" – Avun pääkirjoitus

"Kohta näemme, mikä vaikutus koulujen avaamisella on ollut – Tuntuu, että ihmiset eivät enää jaksa ottaa tautia ja sen vaaroja tosissaan" – Avun pääkirjoitus
Päätoimittaja Marja Aarnipuro muistuttaa pääkirjoituksessaan, että puistoissa istuskelee nyt isoja ryhmiä kesäisten kelien houkuttelemina, vaikka näissäkin porukoissa korona on tiettävästi levinnyt ihan äskettäin.
Julkaistu: 1.6.2020
Olemme jännän äärellä nyt, kun yhteiskuntaa pikku hiljaa availlaan koronarajoitusten jälkeen. Arviot taudin itämisajasta vaihtelevat yhdestä päivästä kahteen viikkoon, joten kohtapuoliin nähdään, mikä vaikutus koulujen avaamisella on ollut. Tätä kirjoitettaessa tiedossa on joitain yksittäisiä tartuntatapauksia, ei epidemian roihahtamista.
Ravintoloiden avaamisen vaikutukset näemme kesäkuun puoliväliin mennessä. Ei auta kuin toivoa, että ihmiset ymmärtäisivät toimia terasseillakin varovaisesti. Kuulostaa hurjalta, ettei terasseille ole asetettu rajoituksia asiakasmääristä eikä turvaväleistä.
Välillä tuntuu, että ihmiset eivät enää jaksa ottaa tautia ja sen tuomia vaaroja tosissaan. Puistoissa istuskelee isoja ryhmiä kesäisten kelien houkuttelemina. Näissäkin porukoissa korona on tiettävästi levinnyt ihan äskettäin.
Vaikka viruksen leviäminen on merkittävästi hidastunut, virus ei kuitenkaan ole kadonnut keskuudestamme. Joka päivä löytyy uusia tapauksia, eikä kaikkia pystytä jäljittämään. Tuore tutkimus kertoi, että eräällä risteilyaluksella suuri joukko sai tartunnan, vaikka oireita oli vain harvoilla. Varovaisuutta on syytä edelleen noudattaa.
Pidetään huoli siitä, että hyvä kehitys jatkuu. Pestään käsiä, pidetään turvavälit, vältetään väkijoukkoja, pysytään flunssaisina kotona ja yskitään hihaan tai nenäliinaan. Maskejakin saa käyttää.
Kommentoi »