Apu

Kotimaan katsaus: Tirkistelijälle tuomio Lappeenrannassa – Savonlinnassa rakastetaan – Lahteen tarvitaan lunta

Kotimaan katsaus: Tirkistelijälle tuomio Lappeenrannassa – Savonlinnassa rakastetaan – Lahteen tarvitaan lunta
Oulun seurakunnissa otetaan käyttöön mobiilikolehti, joka toimii MobilePay-sovelluksella.
Julkaistu: 17.2.2020

E-kolehti kilahtaa

Oulu. Oulun seurakunnissa otetaan käyttöön mobiilikolehti. MobilePaylla toimiva kolehtimaksu tulee käyttöön käteisen rinnalle, ja se on käytössä jumalanpalvelusten ja muiden tilaisuuksien aikana. Mobiilikolehdista ilmoitetaan jumalanpalvelusten aikana, ja jokaiselle kolehdille on oma yksilöllinen numeronsa. Numeroa ei saa julkistaa kirkon tilaisuuden ulkopuolelle, joten kolehtiin ei voi osallistua kotikoneelta.

Lähde: Kaleva

Tärkeä tarkennus

Lappeenranta. Etelä-Karjalan käräjäoikeus langetti ehdollisen vankeustuomion miehelle, joka salakuvasi vessakäyntejä. Vuonna 1982 syntynyt mies oli kiinnittänyt kameran Saimaan ammattikorkeakoulun vessoihin. Kameralle tallentui 478 henkilöä näiden tietämättä. Tekijä halusi painottaa, että osa videoilla näkyvistä henkilöistä on tullut kuvatuksi useita kertoja, joten uhreja ei todennäköisesti ollut 478 kappaletta.

Lähde: MTV uutiset

Turvallista matkaa

Tampere. Helmikuun puolessa­välissä Tampereella aletaan valmistella tavara-aseman siirtoa. Kivirakenteisen talon siirto on ainutkertainen urakka Suomessa. Tavara-asema nostetaan paikaltaan noin 1,4 metrin verran, siirretään 28 metriä Tammelan suuntaan ja sen jälkeen 2,5 metriä etelään päin. Turvallisuuden ja rakenteiden huonon kunnon vuoksi rakennuksen katto ja sisäpuolisia rakenteita joudutaan ensin purkamaan.

Lähde: Tamperelainen

Ei suksi luista

Lahti. Perinteinen massahiihto­tapahtuma Finlandia-hiihto on peruttu tältä vuodelta, syynä eteläisen Suomen heikko lumitilanne. Peruutus koskee vain Finlandia-hiihdon päätapahtumaa. Helmikuinen Tenava Finlandia ja maaliskuinen Lasten Finlandia on tarkoitus järjestää suunnitellusti. Finlandia-hiihto on järjestetty ­vuodesta 1974, eikä sitä ole ­aiemmin jouduttu perumaan.

Lähde: Uusimaa

Rakkautta ilmassa

Savonlinna. Vaaleanpunaiset valo­projisoinnit värittävät kahden viikon ajan Savon­linnan keskustaa. Savonlinna Illumination -tapahtuman teema on Rakkauden Savonlinna, ja valaistuksen ­kohteina ovat muun muassa tavara­talo Sokos, hotelli Seurahuone ja Joel Lehtosen puiston puut. Kauppatori 2:n seinään heijastetaan muun muassa Tommy Tabermannin ja Muumipapan rakkausrunoja.

Lähde: Itä-Savo

Kommentoi »