Apu

Kotimaan katsaus: Ranuan Venus-karhulle juurihoito ja 4 muuta iloista uutista

Kotimaan katsaus: Ranuan Venus-karhulle juurihoito ja 4 muuta iloista uutista
Suomessa tapahtuu hyviä asioita. Tässä viisi uutista, joista ei tule paha mieli.
Julkaistu: 31.1.2020

Haastava operaatio

Ranua. Ranuan eläinpuiston 16-vuotias naarasjääkarhu Venus joutui hammaslääkäriin. Eläimen hammas oli murtunut, mikä vaivasi sitä pahasti. Hoitoa vaikeutti se, että potilas painaa 300 kiloa ja vaatii nukutusta. Eläinpuisto kokosi hoito-operaatiota varten tiimin, joka teki jääkarhulle juurihoidon sen omassa kotiluolassa. Operaatio sujui hyvin, ja Venukselle maistuu taas ruoka.

Lähde: Yle

Komea kupura

Köyliö. Satakunnan museo sai perusnäyttelyynsä uuden esineen: rautakauden miekkamiehen varusteisiin kuuluneen kilvenkupuran, joka aikanaan kilven keskellä suojasi kilpikättä. Konservoinnille tuli kiire, sillä maasta löydetyt rautaesineet alkavat kuivuessaan tuhoutua nopeasti. Kupuran löysi metallinetsijä Juho Tamminen Köyliössä lokakuussa 2018. Itse kilpi oli todennäköisesti valmistettu puusta.

Lähde: Satakunnan kansa

Virtaa riittää

Turku. Turun kirjasto ottaa pian käyttöönsä Suomen ja koko maailman ensimmäisen sähköisen kirjastoauton. Yli 12-metrisen, erityisesti kirjastokäyttöön rakennetun auton toimintasäde yhdellä latauksella on noin 90 kilometriä. Turku on muutenkin kirjastoautojen pioneeri: maan ensimmäinen kirjastoauto, Vanha Ykkönen, alkoi liikennöidä Turussa vuonna 1961.

Lähde: Kirjastolehti

Metson kouluretki

Jyväskylä. Sisä-Suomen poliisi sai erikoisen tehtävän, kun kaupunkilaistunut metso päätti vierailla jyväskyläläisen koulun pihalla. Poliisin mukaan tilanne oli hämmentävämpi ihmisille kuin eläimelle, joka suhtautui ”melko välinpitämättömästi” paikalle saapuneeseen virkavaltaan. Poliisi hääti metson sopuisasti ”neuvoin, kehotuksin ja käskyin”.

Lähde: MTV

Kullanarvoinen korpi

Lieksa. Lieksan kaupunki on ottanut käyttöönsä uuden brändin. Ensimmäisenä uudistus näkyy sähköisessä viestinnässä ja kaupungin nettisivuilla. Kaupungin uusi slogan on ”Missä korpi, siellä kulta”. Sitä ja aikaisempaa ”Lieksa – Kolin kaupunki” käytetään jatkossa molempia. Kaupungilla on myös muita kärkiviestejä:  ”Vapaat uivat vastavirtaan”,  ”Lähellä metsä ja mahti” sekä ”Vaarassa rakastua”.

Lähde: Lieksan lehti

Uutisimme poimittiin näiltä paikkakunnilta.
Kommentoi »